Kristen-LAN til kamp mot TG

Kristen-LAN til kamp mot TG

Filadelfiakirken advarer mot The Gathering på grunn av energidrikker, narkotika og voldelige dataspill. Nå lager de sitt eget LAN-party.

"Menighet inviterte til dataparty" står det å lese i Korsets Seier denne uka. Korsets seier er pinsebevegelsens avis, og kan fortelle at det er Filadelfiakirken i Oslo som inviterer til en aktivitet litt utenom den alminnelige kirkekaffen.

- Kult gjort av Fila, uttaler tolvåringen Kasper som var en av 17 barn som spilte i menighetens lokaler en lørdag i april.

"- Hadde det vært bedre at menigheten la til rette for sunne hobbyer som kor og speider?", spør avisa.

- Alle er ikke interessert i natur eller synging, svarer Kasper.

Ingen vold eller Red Bull

Ifølge Korsets Seier var det mulig å kose seg med både brus og snacks på LAN-partyet, i motsetning til andre spillfester, hvor det ifølge avisa skal gå langt villere for seg.

"I svære LAN-partyer som "The Gathering", hvor 5.000 barn og unge samles en uke hvert år i Vikingskipet, florerer voldelige dataspill. Flere illevarslende hendelser har skjedd i den forbindelse. Barn blir jevnlig sendt på sykehus fordi de har drukket for mye koffeindrikker som Red Bull og Batteri. I år ble også seks personer tatt for narkotikabruk", skriver avisa, under mellomtittelen "Dop og Red Bull"

"- Foreldre kan trygt sende barna sine hit. Vi kontrollerer at spillenes aldersgrense samsvarer med barnas alder", uttaler Janne Coward i Filadelfiakirken. Hun er medarrangør av kristendatafesten, og jobber med barn i gruppen "Microfila".

- Skyter seg selv i foten

Simon Eriksen Valvik i arrangørkomiteen til The Gathering, Kandu, reagerer kraftig på artikkelen.

- Jeg vet ikke om jeg skal le eller grine, sier han.

Eriksen Valvik forteller at Kandu har tatt kontakt med redaksjonen og bedt om å få korrigere artikkelen.

- Vi er et miljø det i aller høyeste grad er trygt å sende barna sine til, sier han.

Han avkrefter også påstanden om at folk ble tatt med narkotika på The Gathering.

Men Valvik bekrefter at det nok kan forekomme voldelige dataspill på landets soleklart største LAN-party.

- Ungdom spiller skytespill. Hvis dette datapartyet har tenkt å utelukke skytespill, da er jeg redd de skyter seg selv i foten, sier han.

Les om:

It Bransjen