Kroppsvarme kan gi strøm til pc-en

Kroppsvarme kan gi strøm til pc-en

Tyske forskere forsøker å finne alternative energikilder til fremtidens elektronikk.

Problemer med dårlig batterilevetid kan bli en saga blott om forskerne fra Fraunhofer Institute lykkes i sine forsøk med å benytte kroppsvarme som energikilde for elektronisk utstyr.

Forskerne har allerede funnet en metode for å generere elektrisitet fra kroppsvarme ved å benytte termoelektriske generatorer laget av halvledere. Det de gjør er å utvinne elektrisitet fra temperaturforskjellen som oppstår mellom varme og kalde miljøer – altså omtrent som en varmepumpe.

For at konseptet skal fungere optimalt kreves det egentlig en temperaturforskjell på flere titals grader mellom menneskekroppen og miljøet rundt, men som regel skiller det ikke mer enn 15-16 grader.

Dette gir en forholdsvis lav spenning på 200 millivolt, og er ikke nok til å drive dagens elektronikk som helst krever minst en volt eller to for å fungere.

- Vi jobber med å utvikle kretser på en helt ny måte som gjør at de kan fungere med en spenning på 200 millivolt og dermed klare seg helt uten batterier som strømkilde, forteller forsker Peter Spies til Dailytech.

Du kan lese mer om forskningen hos Fraunhofer.

LES OGSÅ: Denne papirlappen er et batteri

It Bransjen