Kvamme slutter i Acer

Kvamme slutter i Acer

Egil Kvamme fikk tilbud om norgessjefstillingen, men betingelsene var for dårlige. Nå slutter han i Acer.

I november i fjor forsvant Erik Janssen fra selskapet, og salgsdirektør Egil Slavko Garcia Kvamme fikk tilbud om direktørstillingen. Men på fredag sa Kvamme opp sin stilling hos den taiwanske pc-produsenten.

Bakgrunnen er forventningene fra den europeiske organisasjonen og det de legger på bordet for gjennomføringen. Det gjør at regnestykket ikke går opp for Kvamme, som har vært i selskapet i ti år.

- Det er mange selskaper på vei opp, men man må jo gjøre det man føler er riktig til enhver tid. Jeg likestiller det med å ta en ordre med minus dekningsbidrag, og jeg kunne ikke si ja til å fortsette med de betingelsene, sier han.

Acer solgte 38 prosent flere pc-er i fjor sammenlignet med 2008. Kvamme sier at han imidlertid fremdeles har tro på at Acer vil bli nummer én i verden.

- Jeg synes det er synd at jeg ikke kan bli med på sluttfasen. Dette kom rimelig brått på , men jeg måtte ta en avgjørelse.

Nødvendig omorganisering

Til Finansavisen sier Egil Kvamme at det er komplisert å selge en vare i fire land, med fire ulike valutaer, med samme prispunkt.

Omorganiseringen av Acer, der blant annet en felles organisasjon skal håndtere Skandinavia som ett felles marked, og de store forhandlerne håndteres direkte, har den siste tiden skapt misnøye i deler av Acers partnerapparat.

Overfor IT-Bransjen avviser han imidlertid at situasjonen i partnerapparatet den siste tiden bidratt til avgjørelsen.

- Nei. Den situasjonen er helt nødvendig, sier han.

- Forandringene i partnerapparatet er veldig blåst opp, det har bare blitt til noe stort fordi noen er misfornøyde på grunn av store kunder de har mistet. Nå er det vel ned i tre kunder i markedet som er misfornøyd. Så forskjellen fra tidligere er veldig liten.

Kvamme forteller at han så langt ikke har lagt noen konkrete planer for fremtiden.

Les om:

It Bransjen