Kvinner lider av datafjes

Kvinner lider av "datafjes"

Kvinner utvikler hengekinn, "kalkunhals" og dype rynker som følge av å tilbringe dagen foran dataskjermen.

En ledende kosmetisk kirurg i Storbritannia har identifisert et økende fenomen blant yrkeskvinner som jobber lange dager foran dataskjermen, såkalt "datafjes", skriver den britiske avisen Telegraph.

LES OGSÅ:

Damer elsker mobilt internett

Tidlig aldring

Botox-spesialist Dr. Michael Prager sier til avisen at blant alle hans klienter var kontorarbeidere de som mest sannsynlig ville vise tegn på tidlig aldring.

- Hvis du er en av de uheldige som rynker pannen eller myser når du konsentrer deg på skjermen, vil du uunngåelig ende opp med rynkelinjer, sier Prager.

- Det som kanskje er enda mer overraskende er hvor mange kvinner som får hengekinn fordi de sitter så lenge i samme stilling. Hvis du sitter mesteparten av tiden og ser ned, blir halsmuskulaturen kortere og slappere, og til slutt får du dobbelthake, sier Prager til Telegraph.

Han advarer om at problemet kommer til å bli verre ettersom en generasjon vokser opp og bruker datamaskiner gjennom hele yrkeslivet. Prager sier til Telegraph at kvinnene som kommer til klinikken hans bare har brukt datamaskiner på jobben det siste tiåret.

LES OGSÅ:

Unge kvinner er Facebook-avhengige

- Kommer til å se heslige ut

- Men kvinner i 20-åra har vokst opp med dem og bruker dem til absolutt alt. Det vil være helt annerledes for dem og jeg tror problemet kommer til å bli adskillig verre. Om ti år til kan de komme til å se ganske heslige ut, sier Prager til avisen.

Dr. Prager sier han oppfordrer sine klienter om å plassere et speil ved siden av dataskjermen, slik at de kan se etter om de rynker på nesen mot skjermen.

- Klientene mine blir ofte overrasket over det sinte, rynkede fjeset som stirrer tilbake på dem i speilet, sier Prager.

Man kan jo selvsagt spørre seg om ikke problemet er like aktuelt for menn som også jobber mye foran en dataskjerm, men det er vel rimelig å anta at kvinner er mer opptatt av sitt utseende enn de fleste menn og derfor oftere søker kosmetisk behandling.

LES OGSÅ:

Nettporno mest populært på søndager

PC World har forsøkt å få en kommentar til saken fra blant andre Oslo Hudpleieklinikk, Colosseumklinikken og Nobel Clinic.

- Dette er nok noe som kommer med alderen, var alt Kari Wiberg hos Nobel Clinic hadde å si om saken.

Les om:

It Bransjen