Kvinner velger pc foran menn

Kvinner velger pc foran menn

Ny studie viser at kvinner bruker mer tid med sin pc, enn med sin mann. Og at det er slik de vil ha det.

Harris Interactive har på oppdrag for en pc-tilbehørsprodusent gjennomført en studie blant kvinner som jobber på kontorer i USA.

Og resultatet er et slag i mellomgulvet for menn.

96 prosent av kvinnene sier at de liker eller "elsker" sin pc. I gjennomsnitt bruker kvinnene 9,3 timer daglig med den, men bare 3,6 timer med sin partner. De bruker altså pc tre ganger mer enn sin mann, melder Harris Interactive.

LES OGSÅ: "Jinter, å jinter, å hjertet mitt for dekk"

Dette har selvfølgelig mye med at en pc er en viktig del av arbeidsdagen, noe kjærester gjerne ikke er. Likevel sier hver tiende kvinne at mannen synes hun bruker for mye tid med datamaskinen.

Og bare én av fem kvinner skulle ønske de kunne tilbringe mer tid med sin partner enn det de gjør. Dette til tross for at det samme antall kvinner oppgir at pc-en gir dem fysiske plager, noe menn som hovedregel ikke gjør.

LES OGSÅ: - Musesyken herjer!

Tallene viser dessuten at kvinner bruker mer tid med pc-en, enn de gjør på shopping, trening, utendørsaktiviteter, tid med venner, personlig hygiene og tid med familien. Tidene forandrer seg.

- Datamaskiner er til stor hjelp i hverdagen, men kan bli et sort hull for vår tid, og kan være ødeleggende for mange forhold, advarer psykiateren Arlene Kalman.

- Par må jobbe mer med å tilbringe mer tid sammen. Og mindre tid foran pc-skjermen.

LES OGSÅ: Bli pen i "vakkermaskinen"

Les om:

It Bransjen