- Kvinnfolk er teknosinker

- Kvinnfolk er teknosinker

Nextgentel konkluderer med at kvinner ikke er så gode på data og sånt.

En undersøkelse Nextgentel har fått utført, viser at kvinnfolk sliter med å skille wifi fra mobilt bredbånd.

70 prosent av kvinnene i den representative undersøkelsen Infact har gjennomført, må erkjenne at de ikke vet forskjellen på disse to.

"Kvinner er fortsatt teknologiske sinker", konkluderer selskapet i en pressemelding. Prosentandelen i dette spørsmålet blant kvinnebestanden av den norske befolkning er nemlig nøyaktig maken til fjorårets undersøkelse.

Mannfolka derimot, har skjerpet seg. I fjor kunne bare halvparten skille begrepene, i årets undersøkelse vet 57 prosent av mennene forskjellen.

Kommunikasjonsdirektør i selskapet, Morten Ågnes, er overrasket.

- Kjennskapen var lavere enn vi regnet med i fjor, og det samme er tilfelle i år, sier han.

- Nettaksess er blitt en sentral del av hverdagen til de aller fleste av oss, og særlig innen smarttelefoner har det skjedd en rivende utvikling i utbredelsen det siste året. Likevel konstaterer vi at svært mange ikke bryr seg om hvordan ting virker; de virker fornøyd med at telefonene og nettbrettene virker, fortsetter han.

- Det er selvsagt ikke noe galt i det, men særlig når man beveger seg utenlands kan det være en fordel å vite at man kan koble seg opp mot en trådløs bredbåndsone.

Om man vurderer undersøkelsen fordelt på alder, er det ikke overraskende kidsa som har størst begrepsforståelse. 66,5 prosent av folk i aldersspennet 18-29 mener de vet forskjellen, i alderen 65+ er det bare 16 prosent som kans skille wifi og mobilt bredbånd.

Hvordan undersøkelsen hadde sett ut om det ble kalt "trådløst nettverk" fremfor det mer kryptiske og internasjonaliserte it-begrepet "wifi", er selvfølgelig vanskelig å si.

Les om:

It Bransjen