Kvitt deg med uønskede gaver

Kvitt deg med uønskede gaver

Fått en julegave du ikke liker, men mistet byttelappen? På nettet har det blitt en livlig utveksling av julegaver.

Er emballasjen brutt opp, er det vanskelig å bytte i butikk. Og selv om alt er intakt, kan det være andre hensyn som gjør at folk foretrekker nettet: man slipper å spørre avsender om hvor gaven er kjøpt.

Fra 24. desember til og med i går ble det lagt ut rundt 3300 annonser fra privatpersoner på Finn-torget. Det er en økning på 33 prosent i forhold til samme periode i fjor.

- Mange skriver at det er julegaver som selges. Det kan være greit å dokumentere at varen både er ny og ikke er stjålet, sier markedssjef Nina Sandvold Brekke, produkt- og markedssjef for Finn-torget, til Aftenposten.

Auksjoner

Også markedsplassen QXL Auksjon Norge har siden 1. juledag fått inn mange nye produkter. I går ettermiddag rundet de 100 000 auksjoner og annonser. Bak hver auksjon kan det skjule seg én vare, eller flere produkter som skal selges samlet på nettet.

- Det er en stor økning, før jul hadde vi totalt sett 65 000 auksjoner og annonser. Mye av økningen kommer takket være salg av julegaver, og det at folk selger gammelt når de får nytt i presang, sier Lars Thomassen, salgs- og markedssjef i QXL.

Han sier videresalg av julegaver på nettet er økende fra år til år.

- Flere og flere ønsker å kvitte seg med julegavene uten å måtte stå i kø i overfylte butikker, sier Thomassen.

Les hele saken på Aftenposten .

Les om:

It Bransjen