La hjernen ta kontroll

La hjernen ta kontroll

Science fiction forfattere har lenge fråtset i muligheten til å la hjernen styre datateknologi direkte. Eller var det omvendt?

Hjerneprobene brukt i The Matrix er av de mer spektakulære, men det drøyer nok en stund før vi frivillig stapper en lang syl inn i skallen. Da er det mer sannsynlig at vi tør å ta på oss en hjelm som avleser hjerneaktivitet uten fysiske inngrep.

Det er flere som arbeider med teknologien, og en av dem er Emotiv Systems Inc. De har vist frem en hjelm med sensorer som sammen med programvare lar brukeren styre en pc eller spillkonsoll.

De hevder at den kan avlese om brukeren ønsker å dra, dytte eller snu på en gjenstand, slik at vi alle kan «use the force» som i Star Wars.

De som arbeider med dataassistert konstruksjon, vet at mye av tiden går med til å zoome eller rotere på objektet som lages. Hvis man kunne tenke seg til det fremfor å måtte bruke mus eller andre manuelle pekeredskaper, kunne mye vært spart.

Det er imidlertid langt frem til vi vil få se virkelig nyttige kommersielle produkter, men dagens prototyper er fremtidens produkter. Vi gleder oss.

LES OGSÅ: Foliehatt stopper ikke tankeleserne

Les om:

It Bransjen