Lad opp mobilen under sykkelturen

Lad opp mobilen under sykkelturen

Nokia relanserer dynamoen. Telefonen får strøm, og du får trim.

Nokia øker innsatsen i spillet om å bli grønnest mulig, med et sett som lar folk lade sine mobiler mens de sykler.

Settet, som ble avduket i går, består av en lader og en dynamo, samt en mobilholder til sykkelen. I ene enden blir det en dynamo, i andre enden en standard nokialaderplugg.

Ikke for latsabber

Om noen skulle ha glemt det, er en sykkeldynamo denne nærmest forhistoriske dingsen som pleide å få glødelampa på sykler til å lyse i «gamledager», ved at den gjør om energien hjulet skaper til strøm. Veldig vanlig på 80-tallet, men de fleste sykler med batteridret lys nå om dagen.

Du må tråkke innenfor en viss hastighet for å få magien fra den sykkelbaserte Nokia-laderen til å skje. Du må ligger over 6 kilometer i timen, men under 50. For å nå samme effekt som Nokia-laderen du plugger i veggen, må du cruise i 12 kilometer i timen, ifølge Nokia.

Avduket i Kenya

Selskapet peker på at pedaldreven mobiltelefonlader vil hjelpe brukere som har akutt mangel på støpsel, eller lever i områder hvor strøm er en mangelvare. Pluss at det gir alle en mulighet til å vise miljøansvar.

Avdukningen av laderen foregikk i Kenyas hovedstad Nairobi, og den tredje verden er et potensielt godt marked for løsningen.

Laderen er ikke tilgjengelig før slutten av året, og det forventes at prisen vil ligge rundt 15 euro. I norsk valuta blir det rundt 120 kroner.

It Bransjen