Lady Gaga lanserer kamerabriller

Lady Gaga lanserer kamerabriller

Se artistens dings som kan ta bilder og skrive dem ut i lomma.

Et år etter at lady Gaga tok jobben som kreativ direktør for Polaroid har samarbeidet båret frukter. Sammen med kameraprodusenten lanserte den eksentriske stjernen, kjent for sine sprø og ekstreme antrekk, en ny type solbriller - med innebygget kamera.

- Dette er verdens første solbriller som kan brukes både til å beskytte øynene mot solen og til å ta bilder, sa Lady Gaga under gårsdagens lansering under CES i Las Vegas.

Inspirert på turné

Brillene, kalt Grey Label by Haus of Gaga, inneholder i tillegg til fotofunksjonen også mulighet for videoopptak, og skjermer i brilleglassene hvor man kan se på bildene man har tatt. Bildene og videoene man filmer lagres på siden av brillen, i en enhet som kan tas av og kobles opp til en data for å overføre filene.

Angivelig fikk artisten ideen til brillene da hun var ute på turné.

- Da jeg holdt Fame Ball-turneen laget jeg briller av Ipod-skjermer som jeg festet sammen for å lage briller som kunne spille av filmer, og jeg tenkte "hadde det ikke vært kult om disse faktisk fungerte?", fortalte Lady Gaga under lanseringen.

Bærbar printer

Sammen med fotobrillene lanseres en bærbar printer til utskrift av brillebildene. Denne kan motta bildefiler gjennom Bluetooth, både fra brillene og vanlige mobiler, og har plass til ti ark for utskrifter.

- Jeg tipper mange av dere er nerdete nok til å bære den mobile printeren rundt med dere, uttalte Lady Gaga til den fremmøtte folkemengden.

- Det er i hvert fall jeg!

Digitalt polaroidkamera

Om man ikke er klar for fotobriller og miniprintere lanserte musikeren samtidig et mer tradisjonelt polaroidkamera, som i tillegg til selve polaroidfunksjonen også kan lagre og vise bildene digitalt.

Polaroidkameraet vil slippes på markedet sent i 2011, mens den bærbare printeren kommer i salg mars til en pris av omlag 900 kroner. Kamerabrillene er fremdeles en prototype, og det er ennå ikke kjent når disse vil gjøres tilgjengelige i butikk.

Her kan du se brillene og Lady Gaga i aksjon:

It Bransjen