Lærerike spill for barn - på norsk

Lærerike spill for barn - på norsk

Språk, logikk og hukommelse stimuleres.

«Spill for barn» er navnet på et nytt iOS-spill som kom i salg denne uka.

Spillet består egentlig av seks forskjellige spill, og hensikten med samlingen er å stimulere barns språkforståelse, hukommelse og evne til å tenke logisk.

Samtidig må spillet være så morsomt og underholdende at barna ikke går lei det etter noen få minutter. Etter å ha prøvd spillet, tror vi det holder mål også på dette punktet.

Mange utfordringer

Spillsamlingen inneholder et hundretalls bilder av dyr, frukt og grønnsaker, biler og båter, klær og møbler og en rekke annet som vi ser rundt oss i hverdagen.

I et av spillene skal man tappe på den tingen eller det vesenet som lager lyden man hører. I et annet skal man peke på en ting som ikke hører med blant de andre i skjermbildet.

Videre utfordres man til å sortere gjenstander riktig, eller til å prøve å finne alle parene i et hukommelsesspill. «Spill for barn» inneholder også et puslespill.

Vi har ikke rukket å teste spillpakken på den riktige målgruppen ennå, men førsteinntrykket er at mange barn vil ha glede og nytte av «Spill for barn».

Fra fire år og oppover

Alle spillene i pakken kan stilles inn i tre vanskelighetsgrader, og i letteste modus skal barn helt ned i fire-årsalderen greie å løse oppgavene. Når man øker vanskelighetsgraden, tilpasses spillet til barn som kan lese og skrive.

Spillet er utviklet av det svenske firmaet Wombi Produktion Handelsbolag.

På norske App Store er det den norsk-språklige versjonen som ligger ute. Det vil si – spillet man kjøper herfra, presenteres på norsk og starter opp med norsk tekst når man har kjøpt det og lastet det ned.

Men man kan selv innstille programmet til å kjøre på et av i alt sju språk, inkludert svensk, dansk og engelsk. Derfor kan spillene også brukes til å gjøre barna kjent med andre språk, for eksempel engelsk.

Skjønnhetsfeil

Spillet har noen små skjønnhetsfeil, i hvert fall på norsk. Ordet «violin» finnes ikke i Bokmålsordboka; det burde ha stått «fiolin» i spillet. Og en avbildet kasserolle med lokk blir av den norske stemmen kalt en «potte». Det er vel to gjenstander som ikke bør forveksles.

Utviklerne har dessuten valgt en litt omstridt løsning i et forsøk på å gjøre appen så enkel å bruke som mulig, men kanskje med motsatt resultat. Visningen er låst til én bestemt retning på skjermen. Selv om mange spill bare kan brukes i horisontal modus, ikke vertikal, snur likevel skjermbildet på de fleste apper seg til riktig vinkel når du snur iPad-en. Det skjer ikke med «Spill for barn», som på vår test-iPad alltid var opp-ned i forhold til vår foretrukne vei å holde iPad-en. For et lite barn er dét kanskje mer forvirrende enn et skjermbilde som snur seg kjapt når spillet starter.

Vi forela problemstillingen for produsenten, som medga at det var kommet flere negative reaksjoner på dette. Låsingen ville fjernes ved neste oppdatering, fikk vi vite.

Men ellers er dette et spillprogram som vi gjerne anbefaler for dem som har noen i de riktige aldersgruppene i huset. Prisen er bare sju kroner – en billig julegave.

Du finner spillet her .

Les om:

It Bransjen