Lar Clarkson vise vei

Lar Clarkson vise vei

Ny TomTom-gps med Top Gears Jeremy Clarkson som veiviser.

Det er ikke første gang TomTom henter inn kjendisstemmer til sine navigasjonsenheter, tidligere har vi blant annet latt Darth Vader snakke oss frem til reisemålet vårt - både på vanlige TomTom-enheter og på mobiltelefonen.

Nå er det den kjente Top Gear-programledern Jeremy Clarksons tur til å geleide deg trygt frem til reisemålet ditt. Denne gangen tar TomTom den imdilertid litt videre, og slipper ikke bare en kjendisstemme som kan lastes ned. TomTom slipper nemlig en Top Gear-versjon av GO LIVE-enheten sin, selvsagt i begrenset antall.

- Dette er den ultimate følgesvenn i trafikken for fans av Top Gear. Med funksjoner som Stig-modus, Clarkson og TomTom HD Traffic, er GO LIVE Top Gear edition perfekt for sjåfører som elsker åpne, trafikkfrie veier, sier Corinne Vigreux, administrerende direktør i TomTom.

Ikke bare Clarkson

Den nye navigasjonsenheten, TomTom GO LIVE Top Gear Edition, byr på mer enn bare "Jeremy Clarksons beroligende, hjelpsomme stemme", som det står i pressemeldingen. Enheten er nemlig også utstyrt med blant annet unike Top Gear-interessepunkter og Top Gear-bilikoner. Hva sistnevnte innebærer er ikke godt å si, men vi tør gjette at du nå kan velge noe litt barskere til å representere posisjonen din på skjermen. Kanskje en Kia Cee'd?

Skulle du gå lei av å høre Jeremy Clarksons stemme mens du kjører, kan du raskt bytte til Stig-modus, som slår av lyden. Med tanke på at Jeremy Clarkson i alle fall på tv til tider kan ta litt av, kan Stig-modus muligens være en grei funksjon å ha lett tilgjengelig hvis ting blir litt hektisk.

Ved siden av å ha lagt til en rekke Top Gear-relatert funksjoner og morsomheter, lover TomTom også at kartene skal ha blitt forbedret, og være langt mer detaljerte enn tidligere.

TomTom GO LIVE Top Gear Edition er nå tilgjengelig i norske butikker. Veiledende pris er 1 799 kroner, men det bør være mulig å finne den rimeligere enn det med litt leting.

It Bransjen