Lås døra med telefonen

Lås døra med telefonen

Husnøkkelen din er utdatert. En kjent designer har utviklet en smarttelefon-styrt lås til inngangsdøren.

Smartlåsen, som går under navnet August, er utviklet av den sveitsiske designeren Yves Béhar og Jason Johnson.

August festes på innsiden av inngangsdøren. Den kan skrus over en tradisjonell lås og de to kan brukes sammen.

August gjør det mulig å låse opp døren via en smarttelefon-app. Du kan også utstede ”digitale nøkler” til venner og familie, som deretter kan låse seg inn med sin egen smarttelefon.

Computerworld Danmark skriver at teknologien kan sammenlignes med nøkkelkortsystemet som brukes på hoteller.

Ha full kontroll med appen

I applikasjonen på smarttelefonen din kan se når folk låser seg inn og ut. Du kan selv velge hvor lenge den digitale nøkkelen skal fungere. Du kan for eksempel stille den inne til å kun fungere mellom kl. 12 –16. Den kan også deaktiveres hvis du måtte ønske det.

Den elektroniske låsen har led-lamper som lyser rødt når den er låst, og grønt når du har godkjent adgang. Er du i tvil om du husket å låse døren når du gikk, kan du selvfølgelig også sjekke dette på appen.

Smarttelefonen og låsen kommuniserer med hverandre via Bluetooth. August er batteridrevet (to AA-batterier), men du får beskjed i god tid før batteriet er tomt.

Kommer i løpet av året

På hjemmesiden til August står det at det kun tar ti minutter å feste låsen på døren, og at den er kompatibel med 90 prosent av låsene på det amerikanske markedet. Hvorvidt den er kompatibel med låsene i Norge vites foreløpig ikke. http://www.august.com/

Lanseringsdatoen er enda ikke satt, men selskapet bak lover at den skal komme ut en gang i 2013 og til en pris på rundt 1200 kroner.

It Bransjen