Last ned 50.000 bøker

Last ned 50.000 bøker

Nasjonalbiblioteket legger ut alle norske bøker utgitt på nittitallet til gratis nedlasting.

Alle bøker gitt ut i Norge fra 1790-1799, 1890-1899 og 1990 – 1999 skal du snart kunne laste ned gratis. På Verdens bok- og opphavsrettsdag i går møttes Nasjonalbibliotekar Vigdis Moe Skarstein og administrerende direktør i Kopinor Yngve Slettholm for å undertegne avtalen om vederlag som en arbeidsgruppe har kommet frem til.

- Jeg er veldig glad for den avtalen som Nasjonalbiblioteket og Kopinor har inngått i dag. Den følger opp ett av de viktigste momentene i den ferske stortingsmeldinga om digitalisering, nemlig at folk skal få tilgang til et stort antall digitale bøker via internett, sier kulturminister Trond Giske i en pressemelding fra de to partene.

Lse også:

Digitalt bibliotek for Europa

- Dessuten er jeg imponert over at det har gått så raskt å realisere dette viktige politiske målet. Jeg er sikker på at det er flere enn meg som gleder seg til å kunne ta Bokhylla i bruk i slutten av mai.

Rundt 10.000 bøker vil være klare når tjeneste lanseres, resten vil dukke opp iløpet av en treårperiode.

- Prosjektet vil kunne gi ny og viktig informasjon, og vil derfor være et viktig skritt på veien mot permanente ordninger for nettilgang til norsk litteratur, sier Vigdis Moe Skarstein.

- Dette viser at det er mulig å finne gode løsninger for formidling av vår kulturarv på internett, sier Yngve Slettholm. Som kollektiv forvaltningsorganisasjon kan Kopinor inngå avtaler på vegne av mange, og dette er en milepæl som også internasjonalt vil bli møtt med betydelig interesse, sier Slettholm.

Les om:

It Bransjen