Legger ned norsk spilldistributør

Legger ned norsk spilldistributør

Ingen lager norske barnespill til pc lenger.

Norsk Spill Distribusjon AS legges ned.

Selskapet har siden 2007 solgt og distribuert norske barnespill for pc, og jobbet for å markedsføre disse, blant annet til media.

Styret bestemt denne uken å legge ned driften, etter at svært få norske barnespill gis ut for pc-plattformen.

Andre tar over

- Pc-spill er på vei ut, forteller Tone B. Johnsen, den eneste faste ansatte i Norsk Spill Distribusjon.

Norske butikker har den siste tiden signalisert at pc-spill selger dårligere enn spill til for eksempel Nintendo DS. Denne trenden ser man også globalt for spill til voksne.

Dermed har norske barnespill-produsenter som Ravn Studio flyttet fokus fra pc til spillkonsoller, spesielt barnevennlige Nintendo DS.

Når norske spillstudioer gir ut spill for konsoller er det ikke Norsk Spill Distribusjon sitt bord. De har kun med pc-spill å gjøre.

- Kunne dere ikke bare begynt med konsoll-spill også?

- Dette hadde tatt litt tid, og vi hadde trengt flere ansatte. Når det finnes store aktører på disse markedene allerede, er det naturlig at studioene går til dem, svarer Johnsen.

De små kan drukne

Johnsen frykter nå for de minste i norsk barnespill-bransje. Uten en dedikert distributør kan de minste drukne i støyen, og Johnsen tror konsekvensen blir mindre omtale av norske spill.

I "Dataspill-meldingen" til Trond Giske står det blant annet "Norsk Spill Distribusjon AS er etablert som en motvekt til de store selskapene for å fremme norskproduserte spill".

- Hvordan ser du nå på fremtiden for norsk spillindustri?

- De store titlene kommer til å markere seg, og klare seg. Så håper jeg at statsstøtte kan hjelpe de mindre kjente frem i lyset, sier Johnsen, som nå ser seg etter ny jobb.

- Synes du det er trist i seg selv at pc som spillplattform blir skrinlagt?

- Selv har jeg ikke spilt pc-spill på mange år, utenom våre egne. Sånn er utviklingen.

Les om:

It Bransjen