Lek med iPad på flyet

Lek med iPad på flyet

Australsk flyselskap leier ut iPad til passasjerene.

For cirka 50 kroner kan passasjerer på flyvningene til det australske billigselskapet Jetstar se filmer, spille spill og lese et utvalg av e-bøker på Apples iPad.

I et prøveprosjekt som starter i i slutten av juni, blir flyselskapet verdens første til å ta i bruk iPad som underholdnings-gadget, skriver Tnooz.

Uten internett

I første omgang vil iPad-utleien kun gjelde innenlandsflyvninger. Utenlandsflyvninger kan bli aktuelt dersom prosjektet blir en suksess.

Tavle-pc-en vil komme med spesialtilpasset programvare fra Bluebox Avionics, og av sikkerhetsmessige årsaker vil det ikke være mulig å surfe på internett eller få tilgang til egne data.

- Vi tvinger deg til å bruke iPad slik vi ønsker at du skal bruke den. Det er veldig vanskelig å ha en sikker enhet samtidig som man har tilgang til personlig data, sier Rick Stuart, sjef i Bluebox Avionics, til New York Times.

Apple har solgt over to millioner iPad-er siden lanseringen i USA 3. april. Tavle-pc-en er nå tilgjengelig i ni land, og forhåpentlig kommer den til Norge i løpet av høsten.

It Bransjen