Lenovo viser frem nettbrett

Lenovo viser frem nettbrett

Under årets Consumer Electronics Show (CES) i Vegas sjette til niende januar kommer Lenovo til å vise frem to nye nettbrett.

Etter å ha utarbeidet nettbrett i over ett år er Lenovo klare for å ta opp den opphetede kampen på nettbrett-markedet.

Trolig Android

Detaljer omkring produktene vil bli avslørt under CES, men noe røper Lenovo likevel

- Nettbrettene skal være rettet mot forbrukere og kommer i flere prisklasser, sa Nick Reynolds, direktør for global markedsføring i Lenovo ifølge IDG News.

Det er mest sannsynlig at nettbrettene omfatter LePad, som er basert på Googles Android OS.

Pc-giganten har tidligere uttalt til Pcmag at de trolig vil bruke Android som operativsystem og at Windows7 vil være utelukket.

- Utfordringen med Windows 7 er at det er basert på samme paradigme som i 1985. Det har faktisk et brukergrensesnitt som er optimalisert for mus og tastatur. Det må være optimalisert for fingerberøring, sa Lenovo-sjef for ny teknologi, Howard Locker til Pcmag.

Ideapad

På fjorårets CES viste selskapet Ideapad, en hybrid-pc som inkluderte en avtagbar berøringsskjerm som kan brukes som nettbrett.

Nick Reynolds sier videre til IDG News sa at de nye nettbrettene kan ha innvirkning på netbook-salget, men ikke salget for ordinære bærbare pcer.

- Netbooks er ganske like med hensyn til forbruksvaner, men vi er veldig sikre på det ikke kommer til å påvirke vår salg av bærbare pcer. sier han.

Eksplosiv vekst

Nettbrett vokser i en eksplosiv hastighet, drevet av Apples Ipad og Samsung Galaxy Tab. Analyseselskapet Gartner tror forsendelsene vil nå 54, 8 millioner i 2011. Lenovo vil derfor delta i et overfylt marked som også omfatter Samsung, Hewlett-Packard, Dell, Research in Motion og Toshiba.

It Bransjen