Leteng ble årets ikt-distributør

Leteng ble årets ikt-distributør

Norske forhandlere har sagt sin mening. De beste ikt-distributørene i 2007 var Leteng, Hattelco og Telefast.

Stemningen var god da fagbladet IT-Bransjen i går delte ut prisene til fjorårets beste norske ikt-distributører.

Årets nisjedistributør og Årets distributør i 2007 var kabel- og infrastrukturdistributøren Leteng. Hattelco har tatt steget opp i breddeklassen og ble Årets breddedistributør, mens Telefast tok prisen som Årets teledistributør.

Nesten 2 000 forhandlerkunder ga i den nettbaserte undersøkelsen sin vurdering av norske distributører. Det er ti ganger flere enn i 2006, og med så mange svar var også konkurransen tøffere. 22 distributører fikk nok svar til å være med i konkurransen, mot åtte i 2006.

I seks av de ni årene IT-Bransjen har kåret Norges beste distributører er det Hattelco som har kunnet kalle seg årets distributør, men denne gangen måtte de altså se seg slått av nykommeren Leteng.

I årets kåring var Hattelco, sammen med EET og Norek, flyttet over i kategorien breddedistributører, og den nye inndelingen førte til at det i år var ni distributører som kjempet om tittelen Årets breddedistributør. 13 distributører kjempet om tittelen Årets nisjedistributør, og i tillegg kåret IT-Bransjen vinnerne innen de ulike kategoriene.

I tillegg til å bli Årets distributør og Årets nisjedistributør 2007, var Leteng best innen kategoriene salg, logistikk, informasjon og løsningsportefølje. Prisen for beste produktportefølje og internettjenester gikk til mobildistributøren Dangaard Telecom, som i fjor ble slått sammen med Brightpoint.

Commaxx kan skryte av å være best på opplæring og markedsstøtte, H. Ødegaard & Co hadde best returbehandling, mens Actebis i følge forhandlerne hadde de beste prisene i 2007.

Hele undersøkelsen er publisert i IT-BRANSJEN nummer 1, 2008.

Les om:

It Bransjen