Lev evig med robotkropp

Lev evig med robotkropp

Russisk mediemogul mener han har planen for evig liv klar innen år 2022.

Dmitry Itskov heter han. Den 31-årige-mediemogulen arrangerte konferansen Global Future 2045 i Moskva forrige uke. Fremtidsforskere fra verden rundt var samlet for å diskutere udødelighet, skriver Comon.dk.

Hit hadde han blant annet invitert den amerikanske it-pioneren Ray Kurweil, som er kjent for sin visjon om at mennesket snart kan leve evig ved å overføre hjernen sin til en datamaskin.

Denne tanken støtter Itskov fullt ut. Han mener det innen ti år vil være mulig å overføre menneskets hjerne til en robot og på denne måten oppnå evig liv, skriver Wired.

- En person med en perfekt «avatar» kan stadig være en del av samfunnet. Folk ønsker ikke å dø, tror Itskov.

Med avatar mener han en robotvertskropp.

Kunstig hjerne

Han påstår å allerede ha leid inn 100 russiske forskere til å utvikle teknologien som trengs. I den første fasen vil han utvikle roboter som styres av hjernens signaler. Akkurat dette er ikke sci-fi, forskere har fra før fått aper til å styre robotarmer via hjernesignaler.

I neste fase beveger vi oss inn i X-Files-land. Det er her Itskov rett og slett vil transplantere en menneskehjerne til en robot. Itskov sammenligner det med konseptet i filmen Surrogates.

I fremtidige versjoner av konseptet ser han for seg å kunne droppe hjernen og overføre kun bevisstheten, som så kan leve videre som et slags program som kjører i en kunstig hjerne.

Man kunne nesten tro Itskov har sett Matt Groenings legendariske tegneserie Futurama, der hodene til gamle amerikanske presidenter, Britney Spears og Beastie Boys bor i glasskrukker i fremtiden.

Dropp kropp

Men det stopper ikke her - Itskov har et prosjekt som jobber mot hans drømmevisjon, der vi om 30 år kan droppe kropp og klare oss med hologrammer.

- Hologrammer har mange fordeler. Du kan gå gjennom vegger og bevege deg med lysets hastighet.

Han vil gjerne samarbeide med amerikanske Defence Advanced Research Projects Agency, DARPA. De har et eget «avatar-program» der de utvikler roboter som kan fjerntyres av soldater.

Russeren mener det er viktig at amerikanernes prosjekt blir åpent, så også andre kan dra nytte av det. Toppambisjonen er at alle skal ha råd til å flytte inn i en robot.

«Moderne sivilisasjon, med sine romstasjoner, atomubåter, Iphoner og Segwayer kan ikke redde mennesket fra begrensningene i de fysiske mulighetene til våre kropper, verken sykdommer eller død,» skriver han i manifestet sitt.

Itskov grunnla det russiske medieselskapet Newmedia Stars, som har underselskaper innen elektroniske medier, trykte medier, nettunderholdning og andre medieprosjekter.

Les om:

It Bransjen