Lev videre på internett etter døden

Lev videre på internett etter døden

Med nettestamente kan du kommunisere online fra det hinsidige.

Hva skjer med profilen din og bildene dine på sosiale nettverk når du dør?

Vi lever en stadig større del av livene våre tilkoblet til internett, enten det er via e-post eller blogg, eller våre sosiale profiler på nettsteder som Facebook, Twitter, og MySpace. Her lagrer vi alt mulig av informasjon, bilder og videoklipp, men hva skjer med alt dette når vi dør?

LES OGSÅ:

Dårlig folkeskikk av Facebook

Spørsmålet danner grunnlaget for forretningskonseptet til det svenske selskapet My Web Will, som tilbyr en nettjeneste der du kan ta styringen over hva som skal skje med ditt digitale liv etter din fysiske død.

La barna få bildene dine

Med nettjenesten MyWebwill.com kan du overdra ditt digitale liv til dine pårørende, slik at dine barn eller venner for eksempel kan overta bildene du har lagret på forskjellige steder.

Du kan velge om du vil deaktivere, endre eller overdra dine nettprofiler, og når døden inntreffer sørger My Web Will for at dette skjer i tråd med dine siste ønsker, skriver selskapet på sine nettsider.

- Tjenesten er veldig akutell og nyttig i samfunnet vårt, sier Charlotta Lindgren Östlund i Sveriges Begravelsesbyråers forbund.

- Det kan være bra at noen får myndighet til å gjøre en avslutning i den digitale verden, i tråd med oppdragsgiverens ønsker, sier Östlund.

Rop fra graven

I tillegg kan du forberede et siste budskap som vil bli publisert på dine sosiale medier etter at du er død. Du kan også skrive en e-post til familie og venner, som dermed blir en siste hilsen sendt fra det hinsidige.

Når dine pårørende kontakter selskapet med en kopi av dødsattesten din, sørger My Web Will for å utføre din siste digitale vilje.

My Web Will samarbeider med sikkerhetsselskapet Symantec for å sikre at all informasjon krypteres og at sikkerheten ivaretas.

En konto hos My Web Will koster rundt 60 kroner i året, og tjenesten støtter foreløpig rundt 30 ulike nettsteder.

It Bransjen