Liten Dell-etterspørsel hos Tech Data

Liten Dell-etterspørsel hos Tech Data

Tech Data innrømmer at etterspørselen etter Dell-maskiner i USA ikke har vært stor.

Tidligere i år inngikk Dell distribusjonavtaler med Tech Data og Ingram Micro på det nordamerikanske markedet.

Som følge av samarbeidet fikk distributørene tilgang på å ferdig konfigurerte stasjonære og bærbare pc-er i Dells Vostro-serie. Men i motsetning til hva produsenten i utgangspunktet planla har samarbeidet ennå ikke blitt utvidet til det europeiske markedet.

Så langt har verken Tech Data, Ingram Micro eller Dell selv villet si stort om hvordan samarbeidet har fungert.

Overfor amerikanske Computer Reseller News (CRN) forteller imidlertid Tech Datas toppsjef Robert Dutkowsky nå at etterspørselen etter Dell-pc-er fra distributørens nordamerikanske forhandlerpartnere ikke har vært stor.

- I dag har vi et bredt utvalg leverandører som leverer pc-er til markedet. Det er trygt å si at etterspørselen etter pc-er har gått ned, men vi tok likevel inn en ny produsent. Etterspørselen etter Dells produkter har ikke vært robust, sier Dutkowsky.

- Fyller etterspørselen

Han understreker imidlertid at forhandlerne som etterspør konkrete produkter fra ulike produsenter er trofaste, og at Tech Data ikke nødvendigvis ønsker å endre på det.

- Vi kan påvirke dem, men i bunn og grunn fyller vi etterspørselen som finnes i markedet, sier han.

Nylig ble det kjent at Dells jobb med å etablere et paneuropeisk distribusjonsnettverk for volumprodukter som pc-er og servere har vært mer komplisert enn selskapet først antok.

Nestor Cano, direktør for Tech Data i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA), vil overfor britiske Microscope ikke kommentere hvorvidt det er aktuelt med et samarbeid med Dell i regionen.

Les om:

It Bransjen