Mack saksøker Apple

Mack saksøker Apple

Apple vil sponse et mulig Tromsø-OL. Det setter sinnene i kok hos Mack Bryggerier som går til søksmål mot den amerikanske giganten.

SKARVEN: Stemningen har vært euforisk i ishavsbyen etter at det fredag ble kjent at Tromsø blir Norges OL-kandidat. Halvliterne fikk fort bein å gå på og en stund så det ut til at hele befolkningen var ute for å feire.

Som kjent er Mack bryggerier kongen av ølfat her oppe.

Og ikke før bakrusen lørdag formiddag hadde lagt seg på bakhodet tung som en skreimiddag på sedativer, kom nyheten som gjør at OL-saken kan bli en kamp mot mer enn svenske vinterbygder med OL-ambisjoner.

Vil ha butikk

Det har lenge vært ryktet at Apple planlegger å åpne storbutikk i Tromsø. Teknomusikkens hovedsete i Norge har en vanvittig stor Ipod-tetthet, og regionen mangler et solid tilbud til befolkningen.

Men Tromsø er en by med stolte tradisjoner. At det kommer en amerikansk it-gigant som vil etablere MacStore, vekker ingen udelt begeistring.

- Det representerer en klar konflikt med en stolt merkevare-tradisjon. Mac er for likt Mack. Det skrives ulikt, men uttales likt. Det kan vi ikke akseptere og vi går derfor rettens vei for å stoppe Steve Jobs og hans kumphaner, sier konserndirektør Hans Petrus Abrahamsen i Mac Bryggerier.

- I love that beer

IDG kjenner til at OL-beslutningen vakte begeistring også i Cupertino, Apples hovedsete i California. Som kjent kommenterer Apple aldri slike ting offentlig, men velinformerte forteller at Steve Jobs vurderer å bidra økonomisk for å få OL til Tromsø.

- And I just love that Mack Beer..but they need to change the name, skal Jobs ha sagt.

Med andre ord. OL-støtte fra Apple kan få en høy pris for øltørste og tradisjonsglade tromsøværinger.

- Sterk posisjon

- Apple har en utrolig sterk merkevare og solid trendstilling. En håndsrekning fra Steve Jobs kan være akkurat hva Tromsø trenger for å vinne OL til slutt, sier Bertine Zetterlund, Image Building Executive Advisor i Burson-Marsteller.

Her på Skarven er derimot begeistringen for Apples framstøt heller laber.

- Her har vi drukket godt og kaldt Mack-øl i århundrer. Mack er en viktig del av vår identitet og kultur. Det skal ingen amerikansk industri-imperialist få lov til å ødelegge, om det så skal koste oss OL, sier Skarven-gjesten Arnold Gunder Zaccariassen, når IDG forteller om Apples planer.

Les om:

It Bransjen