Mangel på kompetanse lammer it-vekst

Mangel på kompetanse lammer it-vekst

Rekrutteringskrisen setter en effektiv stopper for at den danske it-bransjen kan ha tosifret vekst.

Den danske it-bransjen har etter to knallår møt veggen på grunn av kompetansemangel.

Dette kommer frem i en undersøkelse som Computerworld Danmark har gjennomført. I undersøkelsen er regnskapene til 349 it-bedrifter gjennomgått.

Hvor de største danske it-virksomhetene i fjor kunne se en samlet omsetningsøkning på 10 prosent, så har medarbeidermangel i år redusert veksten til to prosent.

Dermed har it-bransjen i Danmark kommet seg ned på det samme nivået med resten av økonomien. Ifølge spådommene vil den samlede veksten i det danske bruttonasjonalprodukten (BNP) ligge på 1,8 prosent.

LES OGSÅ: Halve Danmark finner kompetanse i utlandet

Det kraftige fallet overrasker Jakob Lyngsø, administrerende direktør for bransjeforeningen IT-Branchen.

- Jeg hadde regnet med et fall, men ikke så voldsomt. Denne nedgangen skyldes sannsynligvis den desperate mangelen på kvalifisert arbeidskraft, sier Jakob Lyngsø.

Han forteller at it-bransjen i dag har 5.000 ledige stillinger, som han mener er umulig å fylle opp med kompetent arbeidskraft.

Det medfører at it-bedrifter ofte er tvunget til å si nei takk til nye ordrer. Det betyr igjen, skriver Computerworld Danmark, at danske bedrifter tvinges til å utsette it-prosjekter som skal bidra til å effektivere arbeidsflyt, utvide eller utvikle forretningen på andre måter.

LES OGSÅ: 12 it-ferdigheter som garanterer deg jobb

Les om:

It Bransjen