Måtte slukke brennende Iphone

Måtte slukke brennende Iphone

Ingen kom til skade da en Iphone begynte å gløde og ryke på et australsk fly fredag.

Det australske flyselskapet Regional Express (Rex) har levert en offisiell ulykkesrapport der det det står at besetningen på flyet måtte slukke en Apple Iphone som var begynt å gløde rødt og utvikle kraftig røyk.

Hendelsen fant sted ombord i flight ZL319 på vei fra Lismore til Sydney på fredag. Hverken passasjerer eller besetning kom til skade, ifølge Rex.

Telefonen er det imidlertid verre med, etter bildet å dømme ser det ut til at løpet er kjørt og samtalen avbrutt.

Myndighetene skal se på saken

Rex har innrapportert episoden til både det australske transportsikkerhetsbyrået og til den sivile luftfartsmyndigheten i landet, slik at saken kan etterforskes nærmere, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Bortsett fra nyheter som handler om nært forestående Iphone-lanseringer, er det sjelden en mobiltelefonhistorie får så mye oppmerksomhet som det denne eksploderende fortellingen har fått. Historien går som ei kule på nett, et raskt søk på Google tyder på at det er blitt en riktig snakkis. Blant annet foreslår the Next Web at telefonen først gikk i lufta etter at flyet hadde landet.

Livsfarlig

En lignende spektakulær historie med mobilingredienser dukket opp for rundt et år siden, da en mann fra Texas hevdet at hans Motorola Droid 2-telefon plutselig eksploderte i øret så blodspruten sto. Historien var selvsagt komplett med sykehusbesøk og bilder av både telefon og legemlig skade.

Mye annet grums er det også, folk skal etter sigende visstnok ha blitt drept av eksploderende smarttelefoner, sier en som kjenner en som var der. Kanskje.

Les om:

It Bransjen