Media Markt kutter i Sverige

Media Markt kutter i Sverige

Media Markts eiere er lei de store tapene i Sverige, og kjeden forbereder nå kostnadskutt på 100 millioner svenske kroner.

Den tyske elektronikkjeden Media Markt, som nylig annonserte at de vil etablere seg i Norge, sliter i Sverige.

En undersøkelse som svenske IT24 har gjort i samarbeid med analyseselskapet Soliditet viser at samtlige Media Markt-butikker i landet går med tap.

Nå later det til at eierne i Media-Saturn har fått nok, og ifølge IT24s kilder planlegger kjeden nå store innsparinger i Sverige for å kunne presentere positive tall for regnskapsåret 2011/2012.

- 100 millioner kroner

Til sammen dreier det seg ifølge IT24 om nærmere 100 millioner svenske kroner som skal spares, tilsvarende 40 millioner kroner på personalsiden og 60 millioner kroner fra markedsføringsbudsjettet.

På personalsiden skal Media Markt ifølge nettstedet legge ned lokale innkjøp og sentralisere prosessen. I tillegg skal det angivelig kuttes i staben i de ulike butikkene.

Media Markts administrerende direktør Mikael Hagman sier til IT24 at Media Markt ikke har iverksatt noe spesielt nedskjæringsprogram, men innrømmer at det vil komme innsparinger i løpet av 2011.

- Vi jobber alltid etter ostehøvelprinsippet. Hvert år, hver måned og hver uke går vi gjennom hva som kan gjøres mer effektivt. Det er en del av vår grunnleggende filosofi at vi hele tiden ser over kostnadene. Det var ikke noe som dukket opp 1. januar, men det er en pågående prosess, sier han.

Åpner nye butikker

Hagman ønsker ikke å kommentere hvor store besparingene eventuelt vil være, men avviser at Media Markt vil slutte med lokale innkjøp. Han sier at det fremdeles handler om å vokse i Sverige.

I løpet av 2011 har kjeden planlagt fire nye butikker i landet.

- Det er ikke noen plutselig innsikt at eierne våre etterspør lønnsomhet. Om de hadde ønsket det hadde vi konsolidert de butikkene vi har. Men nå skal vi fortsette å vokse, sier han.

Les om:

It Bransjen