Menneskets beste venn er pc-en

Menneskets beste venn er pc-en

Ny britisk undersøkelse viser at hunden må gi tapt.

Det er fredag, det er ferie og dermed er det passende med litt god, gammeldags kuriosa.

Briter gjennomfører de rareste undersøkelser, og nå har de undersøkt hvem som egentlig er menneskets beste venn. Bare en av 20 mener hunden er mer trofasen enn pc-en, og totalt 67 prosent mener det totalt motsatte.

Undersøkelsen har foregått over nett og er gjennomført av Yougov for Compueractive-magasinet og RSPCA, en dyrevernorganisasjon. 2000 voksne briter responderte.

Så kan du kanskje si at om respondentene ikke har hund, så har de heller ingen ting å uttale seg om. Men undersøkelsen viser at selv mange hundeeiere velger pc-en fremfor hunden om de ble stilt i et slikt snodig dilemma.

38 prosent mener pc-en er mer trofast, 36 prosent velger hunden. Unge hundeeiere er ekstra skråsikre her. 71 prosent av hundeeiere mellom 18 og 24 sier at de stoler mer på pc enn hund.

Snart henter pc-en tøflene

Fordelt på kjønn stoler menn langt mer på pc-en og mindre på hunden enn det kvinner gjør, for det er mannen som drar snittet opp blant hundeeierne. 48 prosent av mannlige hundeeiere stoler mest på pc-en, for kvinner er tallet 28.

Nesten to tredjedeler, 61 prosent, av dem spurt følte også at pc-en nå har blitt ”en mer konstant kompanjong enn hunden” for folk flest. Mindre enn en av seks, 16 prosent, av respondentene svarte det motsatte.

- I disse dager kan du til og med ta med pc-en på tur, gitt at du har en bærbar eller et nettbrett. Det er bare et spørsmål om tid før den det kommer en pc som henter tøflene dine, sier Paul Allen, redaktør i datamagasinet Computeractive.

- Nå som bredbånd bringer globale nyheter og papiravissalget faller, går familiehunden til og med glipp av gleden ved å hente avisa til sin eier.

Litt moral

Så over til RSPCAs motivasjon for å lage en slik undersøkelse. Allen mener pc-ens overtakelse ikke bare betyr dårlige nyheter for Fido.

- Familie-pcen har gitt hundeeiere adgang til en haug ressurser og informasjon som kan hjelpe dem med langtidspleien en hund trenger. Fra å finne den beste veterinæren til å utforske hvilke gode lufteturer familien kan ta. Web gjør at pc-en kan bli hundens beste venn.

Internett er viktig for RSPCA arbeid også.

- Fra å gi dyr nye hjem til kampanjer, sosiale media og nett er fantastiske måter for oss å strekke oss ut til våre støttespillere.

Computeractive kjører en kampanje med RSPCA der det doneres penger for nytegnede abonnomenter.

Les om:

It Bransjen