Microsoft med nye spesialiseringer

Microsoft med nye spesialiseringer

Spesialiseringer, markedsstøtte og betaversjoner skal lokke nye partnere til Microsoft.

Microsoft lanserte i fjor sommer sitt nye Microsoft Partner Network (MPN), som erstatter selskapets tidligere Microsoft Partner Program (MSPP).

I det nye programmet erstatter partnernivåene Advanced, Standard, Communities/Quickstarts og Subscriber de tidligere Gold Certified Partner, Certified Partner og Registered Member.

Nå har selskapet lansert også gått ut med de 30 nye spesialiseringene i det nye programmet. De er fordelt på de fem kategoriene Core Infrastructure Optimization, Business Productivity Infrastructure Optimization, Application Platform Optimization, CRM and ERP, samt SMB Customers and Cross Platform.

- Jeg er glad for å kunne annonsere at vi nå offisielt har lagt ned de gamle kompetanseområdene og lansert nye spesialiseringer, skriver Julie Bennani, direktør for Microsoft Partner Network, i et blogginnlegg.

Insentiver

Ifølge Bennani vil eksisterende Microsoft Gold- og Certified-partnere beholde sine nåværende partnerfordeler i overgangsperioden frem til de eventuelt melder seg opp til nye spesialiseringene i oktober.

Fra og med oktober vil Microsoft også tilby opplæring, support, programvarelisenser og betaversjoner til internbruk samt økonomiske insentiver til partnere som velger å spesialisere seg. Blant annet kan partnerne oppnå et honorar på 18 prosent for å selge Microsofts Business Productivity Suite.

Partnere som spesialiserer seg på flere områder vil i tillegg få tilgang på muligheten til å lage tilpassete logoer, mens partnere som oppnår avanserte spesialiseringer vil få en egen kontakt i Microsoft som skal bidra med planlegging, forretningsutvikling og salgstiltak.

Pakkeløsninger

Microsoft har også lansert to nye to pakkeløsninger rettet mot mindre partnere, som gir tilgang på den nyeste Microsoft-teknologien og andre ressurser.

Microsoft Action Pack Solution Provider skal være spesielt tilpasset partnere som jobber med små og mellomstore kunder, mens Microsoft Action Pack Development and Design er rettet mot utviklere og webdesignere som bruker Microsofts programvare.

- Som partnere er dere våre representanter og stemme ut mot kundene. Det er helt avgjørende at dere har dyp kjennskap til den seneste teknologien og er i stand til å bruke den selv, skriver Bennani.

It Bransjen