Microsoft skal selge pc-er

Microsoft skal selge pc-er

Selger pc-er og support i egen nettbutikk. Kanalen har ingenting å frykte, mener selskapet.

I anledning lanseringen av Windows 7 forrige uke utvidet Microsoft utvalget produkter som kan kjøpes gjennom nettbutikk Microsoft Store.

Den nye nettbutikken vil ikke bare selge Windows 7, men også et utvalg stasjonære, bærbare og minibærbare pc-er med det nye operativsystemet, i tillegg til annet pc-utstyr og programvare fra andre produsenter. Kundene som velger å kjøpe produktene via nettbutikken vil få support og service fra Microsoft.

Fra før har nettbutikken solgt programvare fra Microsoft og tredjepartsselskaper, samt enkelte maskinvareprodukter som mus og tastaturer. At Microsoft nå også skal selge pc-er har gjort at enkelte frykter en mulig kanalkonflikt med kjedene og nettbutikkene.

- Jeg tror nok dette kan gjøre kanalen nervøse, helt til de innser at det ikke vil skade salget deres. Butikken vil ikke selge noe som andre forhandlere ikke kan tilby, og den vil ikke konkurrere på pris, sier Dee Dee Walsh, direktør for forretningsutvikling for Microsofts nettbutikk, til SearchITChannel.

Så langt er utvalget modeller svært begrenset. Microsoft tilbyr blant annet ti bærbare, tre minibærbare og én stasjonær maskin fra produsentene Lenovo, Acer, HP, Sony og Dell. På programvaresiden er Norton 360 og Adobe Photoshop tilgjengelig i tillegg til Windows, Office og andre av Microsoft egne produkter.

Microsoft har tidligere annonsert at de planlegger et begrenset antall fysiske butikker under eget navn i USA, en strategi som er tydelig inspirert av Apples suksessrike butikker. Microsofts tanke er at nettbutikken og selskapets egne fysiske butikker vil dele forsyningskjede.

LES OGSÅ: Her er Windows 7-modellene

Les om:

It Bransjen