Microsoft til salgs

Microsoft til salgs

Nå kan du kjøpe Microsoft for en million euro på Ebay.

Lyst å eie Microsoft? Nå har du muligheten å skaffe deg selskapet for bare en million euro, men prisen kan selvfølgelig bli en del høyere på auksjonsnettstedet Ebay.

Ok, det handler ikke om Microsoft som i "verdens mest kjente it-selskap" , men om Microsoft, som i ”bedrift i Portugal”.

Microsoft Ltd. er nemlig det eneste selskapet som får lov til å bruke navnet i Portugal. Dette skyldes at selskapet allerede i 1981 registrerte navnet " Microsoft". Den litt mer kjente Microsoft (nettopp, til Bill Gates) etablerte seg ikke i Portugal før 1990. Siden har Gates’ Microsoft operert under navnet MSFT i det søreuropeiske landet.

Portugisiske Microsoft er nå lei av alt maset og kan tenke seg å kvitte seg med navnet. Men gratis blir det ikke. På Ebay startet auksjonen på en million euro, som tilsvarer rundt 8 millioner kroner.

Ifølge Microsoft (den portugisiske, altså) har Microsoft (fra Windows) visst interesse gjennom sitt kontor, MSFT, i landet, men de to Microsoft'ene har ikke blitt enige om en pris. Men det tok for lang tid, og Microsoft i Lisboa valgte å gi blaffen i Gates og gjengen, og gikk for en auksjon.

Auksjonen starter onsdag. Microsoft (den store) var ifølge Reuters ikke tilgjenglig for kommentar.

Les om:

It Bransjen