Mikro-pc til pizza-pris

Mikro-pc til pizza-pris

Raspberry Pi Model A mikro-pc er lansert i Europa til en svært hyggelig pris.

Mikropc-en Raspberry PI har blitt billigere. For under 150 kroner, mindre enn prisen på en stor pizza, kan du få fatt i nye Raspberry Pi Model A, en litt enklere modell enn såkalte Model B.

Forskjellen mellom de to er at mens Model B har 512 mb internminne, to USB-innganger og nettverksport, har Model A 256 mb minne, èn USB-inngang og leveres uten ethernet. Det burde ikke være noe problem, for Raspberry Pi har innebygget trådløs nettverksadapter, skriver Techcrunch.

Den billigste modellen krever mindre strøm, og kan for eksempel kjøres med batteri eller solceller. Begge modellene kommer også med opensource-multimediaverktøyet XMBC, som åpner muligheten for å lage seg multimediasenter. Alt du trenger er trådløst nett, en tv eller monitor, tastatur og mus og et SD-kort for lagring. Og kanskje et lite kabinett, om du er av typen som liker den slags.

Populær dings

Mikropc-en er blitt populær siden lanseringen i februar i fjor. Selskapet produserer 4.000 eksemplarer Model B hver dag i Wales, og har solgt over en million enheter til sammen.

De fleste kjøpes av folk som gir dem videre til skoleungdom i Storbritannia, noe som er passende ettersom Raspberry PI pc-en ble utviklet med tanke på å lære barn og unge å programmere.

Foreløpig er Model A bare tilgjengelig i Europa, men det er nok ikke lenge før den også er til salgs over dammen. Det er bare å vente på at enheten skal bli godkjent av myndighetene.

The Raspberry Pi Foundation, den veldedige organisasjonen som står bak produktet, er veldig spent på mottakelsen.

- Vi er veldig, veldig glade for å endelig kunne tilby en datamaskin for 25 dollar. Det er jo det vi har sagt vi skulle gjøre, og vi kan nesten ikke vente til å se hva dere kan gjøre med den, heter det i en melding fra organisasjonen.

Her er en video:

It Bransjen