Mikrofinans for sofainvestorer

Mikrofinans for sofainvestorer

Ebay har lansert en ny nettside som lar deg investere i verdipapirer for mikrofinans-prosjekter i utviklingsland.

Ebay, verdens største auksjonstjeneste og betalingsselskap, har nå lansert et nettsted for investorer som vil kjøpe verdipapirer som tar sikte på å bedre levevilkår i utviklingsland. Microplace lar deg investere så lite som 100 dollar, rundt 550 kroner, i utviklingsprosjekter i fattige land.

Mikrofinans er finansielle tjenester som lån, sparing eller forsikring til fattige mennesker eller bedrifter, som ellers er utestengt fra finansielle markeder. Større finansinstitusjoner eller investorer driver mikrofinans i over 100 land, og vant global anerkjennelse da økonomen Mohammed Yunus og Grameen Bank mottok Nobels fredspris i fjor.

- Kapitalmarkedene er i ferd med å få øynene opp for denne aktivaklassen. Dette er den første nettbaserte tjenesten der hvilken som helst investor kan investere i mikrofinans og tjene penger, samtidig som man avhjelper global fattigdom, sier grunnleggeren av Microplace, Tracey Pettengill Turner til Computerworlds nyhetstjeneste.

Investeringer kan gjøres gjennom Ebays betalingstjeneste Paypal, belastes ingen gebyrer eller avgifter og Ebay satser på å reinvestere eventuell profitt i samfunnsnyttige prosjekter.

Microplace er regulert som meglervirksomhet gjennom Financial Industry Regulatory Authority, og prospekter er tilgjengelige online.

Les om:

It Bransjen