To milliarder internettbrukere i 2010

To milliarder internettbrukere i 2010

Nesten en tredjedel av verdens befolkning vil være på nettet innen utgangen av året.

Antallet mennesker som bruker internett rundt om i verden har doblet seg i løpet av de siste fem årene, og kommer til å overstige 2 milliarder brukere i løpet av inneværende år. Det går fram av en rapport fra International Telecommunication Union (ITU), et FN-byrå som jobber med IKT-spørsmål.

LES OGSÅ:

Nettporno mest populært på søndager

Fra null til to milliarder på 20 år

- Dette er litt av en milepæl, sier analytiker Dan Olds hos Gabriel Consulting Group til PC Worlds nyhetstjeneste.

- For å sette det i perspektiv, anslås det å være nesten syv milliarder mennesker på jorda i dag. Å tenke på at nesten en tredjedel av disse har tilgang til nettet er bemerkelsesverdig. Det blir en forbløffende tanke når vi tenker på at vi har gått fra nærmest null internettbrukere for 20 år siden, til hvor vi befinner oss i dag, sier Olds.

Facebook dominerer

De nye tallene setter også Facebooks dominans på nettet i perspektiv. Det sosiale nettverket annonserte i juli at det hadde nådd en halv milliard brukere. Basert på FNs tall, betyr det at omtrent en fjerdedel av alle som er på nettet bruker Facebook.

LES OGSÅ:

Tre av fire Twitter-meldinger ignoreres

Rapporten fra ITU bemerker også at FNs analytikere regner med at det blir 226 millioner nye internettbrukere bare i år, og at 162 millioner av disse kommer fra utviklingsland.

ITU rapporterer at 71 prosent av befolkningen i industriland vil være på internett i 2010, mens det samme er tilfellet for bare 21 prosent av befolkningen i utviklingsland.

LES OGSÅ:

Nye leveregler for livet på nettet

It Bransjen