Minecraft lansert for iOS

Minecraft lansert for iOS

Indie-suksessen endelig til iPhone og iPad, om enn i ganske begrenset utgave.

Et spill det har vært mye snakk om de siste par årene er Minecraft, som er utviklet av den 32-årige svensken Markus Persson.

For dem som ikke vet det, er Minecraft et spill som går ut på å lage konstruksjoner ved hjelp av byggeklosser. Ikke bare for å bygge og utforske spillverdenen du befinner deg i, men også for å overleve. Om natta dukker det opp monstre som vil prøve å angripe deg, så da gjelder det å ha skaffet seg et godt nok tilfluktssted.

Du kan spille alene, men det finnes også en flerspillerfunksjon for å spille sammen med andre over nettet.

Minecraft kommer i to forskjellige utgaver til pc, en gratis Classic-versjon og betalt fullversjon. Spillet er basert på Java, så det funker selvsagt også på Mac.

Minecraft har blitt enormt populært siden lanseringen i 2009, dette til tross for at grafikken er av den relativt enkle sorten. I november i år kunne Mojang, selskapet som nå utvikler spillet, melde at over 4 milloner kopier hadde blitt solgt. Og det er bare snakk om pc-versjonen.

Lommeversjon med begrenset funksjonalitet

For Minecraft er også i ferd med å innta mobile enheter. Nylig ble Minecraft Pocket Edition lansert for Android og nå er også spillet sluppet for Apples mobile plattform, skriver Macworld Sverige .

Målet med Minecraft Pocket Edition er å lage egne verdener med hjelp av 36 ulike typer byggeklosser. De største forskjellene sammenlignet med pc-versjonen er at det i mobilversjonen ikke finnes noen dyr eller monster, samt at det mangler en ordentlig online-flerspillerfunksjon. Hvis man vil spille mot sine venner, må det skje over lokalnettverket.

Systemkravet for Minecraft Pocket Edition er en iPhone, iPad eller iPod touch med versjon 4.3 eller senere. Spillet, som kommer i universal-app til alle iOS-enheter, koster 49 kroner på App Store.

PS: Flere har påpekt at iOS-versjonen av Minecraft er såpass begrenset sammenlignet med pc-versjonen at spillet at det ikke er verdt pengene - les blant annet anmeldelsen fra Appadvice.

Les om:

It Bransjen