Minecraft lansert på mobil

Minecraft lansert på mobil

Det svenske suksesspillet Minecraft er nå tilgjengelig til Android.

Det siste året har det svenske, uavhengig utviklede spillet Minecraft tatt spillverdenen med storm. Minecraft er utviklet av svenske Markus Persson, med kallenavnet Notch, som i den første perioden jobbet mer eller mindre helt alene med det som skulle vise seg på bli en virkelig indie-suksess. I dag jobber Persson videre med spillet sammen med andre ansatte i det relativt nystartede selskapet Mojang, som han har startet opp ved hjelp av pengene han har tjent på Minecraft.

I løpet av kort tid ble det solgt flere hundre tusen lisenser til 10 Euro per stykk, og det mens spillet fortsatt var på Alpha-stadiet. Raskt regnet solgte Minecraft for rundt 10 millioner Euro i løpet av den første tiden etter det kom i salg. Siden den gang har det blitt solgt ytterligere rundt 2,5 millioner lisenser. Med en pris som har økt til 15 Euro etter at spillet endelig gikk inn i Beta-fasen, har det dermed rullet inn ytterligere noen titalls millioner Euro - eller en del hundre millioner kroner.

LES OGSÅ:

Nå kan du spille Mario i Html5

Nå har Mojang funnet nok en inntektskilde. I går ble nemlig Android-versjonen av Minecraft, Minecraft Pocket Edition, sluppet på Android Market. Selv om spillet nå er å få kjøpt, er det kun snakk om en tidlig Alpha-versjon (versjon 0.1.0 alpha), hvor det kun er mulig å fjerne terreng og bygge ved hjelp av tildelte byggeklosser. I pc-versjonen må man i tillegg drive gruvedrift for å hakke seg frem til materialer, samt overleve forskjellige monstere som gjør sitt beste for å ta livet av deg.

Minecraft Pocket Edition gir deg mulighet for å spille sammen med andre, men kun med andre spillere på samme lokalnett. Det gir muligheten for å bygge hus og store byer sammen på mobiltelefonen.

Vi har så vidt testet Minecraft Pocket Edition, og synes spillet virker veldig lovende. Grafikken er nær sagt identisk som den man får servert på pc. I alpha-versjonen er det kun mulig å bygge med tildelte byggeklosser av forskjellige slag, som man til gjengjeld har uendelig tilgang til. Du kan drive gruvedrift om du føler for det, men det er fint liten grunn til det. Mens man på pc utvinner forskjellige materialer som kan brukes til å lage nye byggeklosser, våpen, verktøy og andre nødvendigheter, får man på i Minecraft Pocket ikke noe igjen for å hakke seg nedover i bakken. Dette er ting som etter alt å dømme vil dukke opp i senere utgaver av spillet.

Minecraft Pocket Edition for øyeblikket kun tilgjengelig til Sony Ericsson Xperia Play, som blant annet er utstyrt med uttrekkbar spillkontroller som gjør det enklere å styre spillet. Har du en Xperia Play kan du kjøpe Minecraft Pocket for like under 40 kroner på Android Market. Det er også mulig å laste ned en demoversjon av spillet, hvor det ikke er mulig å lagre byggverkene dine, samt at det er begrenset tilgang til byggeklosser.

LES OGSÅ:

TEST: Sony Ericsson Xperia Play - Tar spillerne på alvor

It Bransjen