Minibank-svindlere dreit på draget

Minibank-svindlere dreit på draget

Dagens tips: Ikke prøv å svindle et hotell fullt av sikkerhetsspesialister.

Minibanksvindlere kan lure mange, men svindlerne som hadde en falsk minibank stående på Rivera Hotel i Las Vegas forrige uke hadde maks uflaks.

I utgangspunktet kunne det blitt riktig så vellykket, men svindlerne var neppe klar over hva som foregikk på Rivera Hotel forrige uke.

Hotellet var vertskap for hackerkonferansen Defcon.

Så «feil» ut

Flere konferansedeltakere så at minibanken «ikke så helt riktig ut», melder Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- De så på skjermen der det vanligvis ville vært et kamera. Den var litt for mørk, sier en av arrangørene, som av ukjente årsaker kun vil siteres under navnet «Priest».

Minibanken så ellers helt vanlig ut, men var laget for å stjele kortinformasjon og pinkoder. Det er uvisst hvor lenge den har stått der.

Mer og mer vanlig

Politiet ble varslet, og minibanken transportert bort på torsdag eller fredag.

Ifølge «Priest» er falske minibanker mer og mer vanlig for kriminelle gjenger.

- De innser at det er en fin måte å tjene penger på uten å bli fakket, sier han, men legger til at disse svindlerne neppe visste at over 8000 sikkerhetseksperter skulle holde til på hotellet mens minibanken stod der.

Men svindlerne var i det minste utspekulerte nok til å plassere minibanken i et av de få områdene på hotellet som ikke var dekket av videoovervåkning.

It Bransjen