Mobilen viktigere enn hyrdestund

Mobilen viktigere enn hyrdestund

Vi tar mobilen på do og vi tar mobilen mens vi har sex.

En av ti tar mobiltelefonen når den går midt i en sexseanse. Det viser hvordan mobiltelefonen er i ferd med å styre livet vårt.

Dette kommer frem i er undersøkelse som analyseselskapet Blauw Design har gjennomført for den største nederlandske teleoperatør, KPN.

I undersøkelsen svarer fire av ti at de ikke lenger klarer seg uten sin mobilen. Hele en av tre ringer med mobilen sin mens de sitter på do.

En av ti avbryter altså hyrdestunden når det plinger på mobilen. Men utover disse synes de fleste det er en dårlig ide. Hele 86 prosent svarer de synes det er upassende å ta telefonen når man har seg. Hele 80 prosent mener det er dårlig skikk å bruke mobilen når en spiser på restaurant.

LES OGSÅ: Finner porno i alle bedrifter

Slår den aldri av

Det viser seg også at unge synes det er lettere å snakke i mobilen i offentlige rom enn de over 40. De fleste svarer det er verre å snakke med svigermor enn med en offentlig instans eller bedrift om noe forretningsmessig.

Nesten halvparten av alle respondenter slår aldri av mobilen. De har den til og med ved siden av senga på nattbordet. Det er for øvrig en myte at mobilen bare brukes på farten. Over halvparten, 52 prosent, av alle mobilsamtaler gjennomføres hjemme.

I undersøkelsen spurte Blauw Research 742 mobilbrukere mellom 18 og 65 år om deres mobilvaner.

LES OGSÅ: Mobilbruk ødelegger sæden din

It Bransjen