Mobilgiganter i antennekrig

Mobilgiganter i antennekrig

Mobber Apples "dødsgrep", og giganten svarer med hard hånd.

Det har etter hvert blitt et velkjent faktum at Iphone 4 får dårlig dekning om den holdes i et spesielt grep, det såkalte «dødsgrepet».

Men Apple insisterer på at de ikke er de eneste som har problemer med dekning når telefonen holdes på spesielle måter.

På pressekonferansen holdt 16. juli, der det ble lovet en nødfiks i form av et beskyttelsesetui for å løse problemet, viste også Apple-sjef Steve Jobs tre videoer med henholdsvis Rim Blackberry Bold 9700, HTC Droid Eris og Samsung Omnia II, der dekningen tilsynelatende også viser seg å lide av tilsvarende utfordringer som Iphone 4 om de holdes i en spesiell posisjon.

De tre selskapene hevder på sin side Jobs forvrenger både teknisk sannhet og hva som kan kalles «markedsføringsgrenser» med sine uttalelser og med sitt angrep på andre telefoner.

"Hold telefonen hvordan du vil"

Også Motorola og Nokia, ingen av dem på det tidspunktet omfattet av Jobs videoer, har uttrykt sin støtte til HTC, RIM og Samsung.

Nokia laget blant annet en mobbekampanje døpt «Hvordan kan du holde din Nokia?», som viste mangfoldet i hvordan en Nokia kan holdes uten problemer. De har også uttalt: «Som du kan forvente fra et selskap som fokuserer på å koble sammen folk, prioriterer vi antenneytelse over fysisk design hvis de skulle være i konflikt», ifølge Pocket-lint.com.

Motorola punget på sin side ut og kjøpte en helsides annonse for sin nye telefon Droid X i The New York Times, der fotnoten disser Apple: «(...) Og viktigst av alt, den kommer med en dobbel antennedesign. Av den typen som lar deg holde telefonen på hvilken måte du vil og bruke den omtrent over alt for å gjennomføre krystallklare samtaler. (...)»

Angrep beste forsvar

Apple var ikke sen med å svare.

Onsdag forrige uke la selskapet Nokia M97 til på listen over telefoner som også kan miste dekning om den blir holdt på en spesiell måte. Video ble også postet på Youtube.

Forskerne hos Apple brukte litt lenger tid på å knekke Droid X, skriver The Register. Men lørdag la de ut en video som også viser at denne telefonen angivelig kan få signaltap om holdt på en spesiell måte.

Den store antennekrigen er i gang. «Dette begynner å ligne en av de sjarmerende bur-slåsskampene hvor wrestlere desperat prøver å skamslå hverandre med kjettinger og stoler på alle priavte deler,» kommenterer Cnet, som mener det hele begynner å bli litt vel latterlig, men som også avslutningsvis legger til: «som alle som liker en god bur-slåsskamp vil si deg, moroa er i slåssingen, ikke i resultatet.»

It Bransjen