Monaco fristet ikke

Monaco fristet ikke

Rundt 100 produsenter og 350 distributører var på plass på kanalmessen Distree XXL. De nordiske ble hjemme.

Flere utstillere og besøkende enn året før hadde funnet veien til Distree XXL som i år åpnet dørene i Monte Carlo 9. februar. Men til svenske IT24 sier messedirektør Farouk Hemraj at messen ville hatt 20 prosent flere besøkende om det ikke hadde vært for finanskrisen.

Brorparten av de inviterte fra Skandinavia takket ifølge Hemraj nei til å delta.

- Vi inviterte mellom 150 og 200 personer fra Skandinavia. Det er ikke noe problem å finne dem, men snarere å overbevise dem om å komme hit, sier han.

På agendaen sto blant annet keynotes, kurs, speeddating og seminarer, og over 4 000 møter ble avholdt i løpet av de fire dagene. Da messen gikk mot slutten kåret også et produsentpanel årets distributør i ulike geografiske områder.

Distributørene ble nominert på kriterier som salgsvekst, kreditt og finansiering, logistikk og markedsutvikling. I Nord-Europa kjempet Komplett, Ingram Micro, GNT, Gandalf Data og Actebis om prisen som til slutt gikk til GNT.

I tillegg deltok 29 produsenter i en kåring av årets beste produsent. Asus ble årets pc-produsent, Apple årets leverandør av digitale livsstilsprodukter, Western Digital årets leverandør av periferiutstyr og Intel årets komponentprodusent. Kaspersky fikk prisen som årets programvareprodusent, Logitech ble årets tilbehørsleverandør og HP ble årets skriverleverandør.

Den siste prisen gikk til produsenten med det beste partnerprogrammet, som i år var Microsoft.

It Bransjen