Multicom blir distributør

Multicom blir distributør

Multicom starter egen distribusjonskanal via det nye selskapet Megadata.no.

Multicom etablerer seg i distributørleddet med det nystartede distribusjonsselskapet Megadata.

Ny nidsjedistributør

Megadata vil bli en nisjedistributør. Målet er å fylle hullene som ifølge Tron Atle Løvig, daglig leder i Multicom, finnes i produktporteføljene til en del av de andre distributørene.

- Tenkt på lenge

Det nye selskapet vil bli organisert som en underavdeling av Multicom. Multicom/Megadata har også knyttet til seg Stig M. B. Knutsen i styret sitt. Knutsen jobbet i mange år i Hattelco som salgssjef og innkjøpssjef, og er i dag daglig leder i Indico Systems.

- Dette er noe vi har tenkt på kjempelenge. Vi har jo en del agenturer i systemet allerede, og vi har jevnt forhandlere som spør etter det, sier Løvig til IT-Bransjen.

- Men er det ikke trangt nok i distribusjonsleddet som det er?

- Dette blir ikke noe hovedsatsing fra vår side. Det blir en nettbutikk som håndterer dette, så det blir ingen fullservicetjeneste. Vi har et stort utvalg av varer vi er alene om, så vi kan ha varer å lager som ingen andre har på lager. Vi mener vi kan fylle ut ganske mange behov som finnes der ute. I tillegg vet vi hvordan det er å tilby andre ting som andre ikke kan.

Direkteutsending

Lang erfaring som kunde hos distributørene og kjennskap til kundenes behov og ønsker gjør at man kan tilby tilleggstjenester som for eksempel direkteutsending med logo og pakkseddel fra forhandleren, sier han. På denne måten bidrar man til merkevarebygging overfor kunden.

Løvig sier selskapet vil tilby varene som man har distribusjonsavtaler på via Multicom.no. Blant Megadatas agenturer er Asrock, Sharkoon, ECS, Transcend, Sweex, Chill, G.Skill, Point Of View, Onnto, Maxcube, Supercase, samt en rekke gadgets og dingser.

Pc-produksjon

Megadata vil også tilby egen pc-produksjon, og markedsfører seg som de eneste i landet som tilbyr full tilpassing av både stasjonære og bærbare maskiner. De kan leveres enten som oem-maskiner eller med Multicom-merke.

Megadata bruker Webmercs og kan enkelt knyttes opp mot andre nettbutikker som bruker nettbutikkløsningen. Megadatas pc-produksjon vil for øvrig være den samme vi kjenner fra Multicom.

- Det vil bli veldig fleksibelt for kundene som vil kunne velge hva de vil ha. Det andre er at vi har en del merker å by på, merker som ikke er så veldig godt distribuert per i dag.

- Hva skjer med de eksisterende distributørsamarbeidene deres?

- Det er mye handel frem og tilbake, så det vil ikke ha noen innvirkning. Vi legger ikke skjul overfor forhandlere at det er Multicom som står bak, sier han.

Mange om beinet

Løvig ser for seg en rekke konkurrenter på distributørsiden. Hattelco og Norek er to navn som imidlertid peker seg ut.

- Alle vil være konkurrenter, men Hattelco og Norek vil vel være forholdsvis like. Kanskje spesielt Norek, sier han.

Tar av eksisterende kapasitet

Løvig har ingen umiddelbare ekspansjonsplaner som følge av nysatsingen.

- Virksomheten vil gå inn under eksisterende kapasitet per i dag. Vi vet ikke hvordan markedet vil ta dette, men går det bra, blir det flere ansatte, avslutter han.

Les om:

It Bransjen