Nå kan du følge Taliban på Twitter

Nå kan du følge Taliban på Twitter

De islamistiske ekstremistene kvitrer om angrep på "vantro styrker".

Taliban, som regjerte i Afghanistan i fem år før de ble avsatt i en USA-ledet invasjon i 2001, har offisielt blitt medlem av det sosiale nettverket Twitter.

I forrige uke begynte Taliban å sende meldinger på engelsk på Twitter, melder nyhetsbyrået Agence France Presse, ifølge teknologinettstedet itp.net.

- Vår stemme skal bli hørt

Noen av meldingene Taliban skriver skryter av angrep på koalisjonsstyrker i Afghanistan, og inneholder lenker til nettsteder assosiert med Taliban. Den britiske avisen The Guardian skriver at de fleste meldingene fra Talibans Twitter-feed (@AlemarahWeb) er på språket Pashtu, men den 12. mai kom den aller første meldingen på engelsk, angående et angrep mot politiet i Farah-provinsen: ”Enemy attacked in Khak-e Safid, 6 dead”.

Tidligere var mange former for teknologi forbudt under Talibans regime, fordi teknologi ble oppfattet som uislamsk.

- Afghanistans islamske emirat ble medlem på Twitter for rundt seks måneder siden, forteller Talibans talsmann Zabiullah Mujahid til Agence France Presse.

- Det gjorde vi fordi vi vet at Twitter er et populært sosialt nettverk i Vesten, og vi vil at vår stemme skal bli hørt. De har pleid å bare høre en side av nyhetene fra de invaderende styrkene, men nå kan de få vite virkeligheten. Vi anser moderne teknologi, inkludert internett, som en velsignelse fra Gud, tilføyer Mujahid.

PR-kampanje

Talibans omfavnelse av sosiale medier skal være en del av en omfattende pr-kampanje som konkurrerer med Natos forsøk på å kommunisere med afghanerne.

- Bevegelsen publiserer en konstant strøm av informasjon via tekstmeldinger og epost. Redigerte videoklipp av kamper mot koalisjonsstyrker, ”martyr-operasjoner” og Taliban-sanger sirkuleres via smarttelefoner med Bluetooth, skriver The Guardian.

Ifølge Itp.net brukte Nato-styrker i Afghanistan sin egen offisielle Twitter-konto på lørdag til å sende en respons til Talibans Twitter-meldinger:

- Jasså? Taliban twitrer på engelsk? Løgner er løgner, uansett på hvilket språk.

It Bransjen