Nå vil alle ha .co-domener

Nå vil alle ha .co-domener

Colombia-domenet har blitt superpopulært blant store selskaper.

.co var egentlig bare et helt vanlig domenenavn, tilhørende Colombia. Men det er nå i ferd med å bli et svært så populært toppnivådomene for globale giganter som BMW, Canon, Honda, Nika, Nokia, Pfizer, Sony og Visa.

Mer enn 39.000 selskaper har søkt om .co-domener etter forhåndslanseringsfasen for større selskaper, ifølge registerenheten for .co-domener - .Co Internet SAS.

Kan bli god business

I forrige måned startet de å tilby domener til allmennheten via registrarer og videresalgtjenester. Pengene vil nok renne fort inn etter det har blitt komplisert å finne meningsfulle .com-domener siden så å si alle ord og merkenavn allerede er opptatt.

.co er også en kjent forkortelse for engelske ord som company, corporation og commerce, påpeker .Co Internet SAS.

O.co: Kr. 2.092.000

Overstook.com har opplyst at de gledelig punget ut 350.000 dollar, nesten 2,1 millioner kroner, for å sikre seg O.co for å tiltrekke seg nye kunder og gjøre det lettere for nettshoppere å finne nettstedet.

Og den politiske avisa Politico bruker politi.co som en offisiell adresseforkortertjeneste til bruk på Twitter, skriver CIO.com, som sikkert gjerne kunne tenke seg å få fatt på CIO.co.

I Norge har en del aksjeselskaper omfavnet Samoaøyene, som eier .as-domenet. De tar 50 dollar i året for sine tjenester.

Les om:

It Bransjen