NDS sikter mot milliarden

NDS sikter mot milliarden

Norsk Data Senter tjener mindre, men nye partnere skal gi vekst.

Norsk Data Senter (NDS) omsatte i 2009 for 369,7 millioner kroner, noe over omsetningen fra 2008 på 364,4 millioner kroner. Resultat før skatt endte på 12 millioner kroner, ned fra 18 millioner kroner året før.

Til Finansavisen sier Morten Østberg, styreformann i NDS, at selskapet har et mål om en kraftig organisk vekst med 30 prosent topplinjevekst hvert år frem til 2014.

- Da er målet er å omsette for 1 milliard kroner, sier han.

Mer produktsalg

Samtidig trapper selskapet opp satsingen på produktsalget via nettbutikken NDS Express, som skal gjøre det enklere for bedrifter å handle inn it-utstyr.

Bakgrunnen er at bedriftskundene gjerne kjøper løsninger fra NDS, men tilhørende produkter billigere fra konkurrerende nettbutikker.

- Nå vil vi at disse skal handle hos oss. Samtidig ønsker vi å ta markedsandeler innen produktsalgt fra de konkurrerende nettbutikkene, sier Østberg til Finansavisen.

Til å lede satsingen har NDS hentet inn Ole Skipperud, tidligere norgessjef i Lenovo, og selskapet bygger ifølge Østberg nå opp et salgsteam som kan dekke hele landet.

Lønnsomhet på 2008-nivå

En annen viktig del av vekststrategien er partneravtalen med Dell, som NDS inngikk i fjor. Den har så langt blant annet resultert i leveranse av nesten 6 500 pc-er til videregående skoler i Sør- og Nord-Trøndelag, til en verdi av 20 millioner kroner.

I tillegg skal selskapet ifølge Finansavisen etablere seg i Stavanger i løpet av 2011.

Morten Østberg anslår at NDS vil omsette for 440 millioner kroner i 2010, med en driftsmargin på rundt 6 prosent. Han forventer en lønnsomhet i 2010 på nivå med 2008.

- Resultatet i første halvår er det dobbelte av hva det var første halvår i fjor, sier han til avisen.

It Bransjen