Nei, dette er ikke en Apple Store

Nei, dette er ikke en Apple Store

I Kina tar de piratkopiering til et helt nytt nivå.

I Kina finner du kopier av stort sett hva som helst.

iPhone- og iPad-kopier finnes i massevis, men disse er oftest lette å kjenne igjen, til og med på avstand, og prøver du å bruke en, merker du garantert at det ikke er ekte vare.

En amerikansk blogger har imidlertid oppdaget noe helt nytt innenfor piratindustrien: En falsk Apple Store.

Bloggeren, som går under navnet BirdAbroad, trodde nesten ikke hva han så da gikk inn i det han trodde var en Apple Store i byen Kunming, hvor det bor cirka sju millioner innbyggere, ifølge svenske Macworld.

Trodde de jobbet for Apple

Ved første øyekast så alt ut som en ekte Apple Store, og butikken hadde det meste som de ekte Apple-butikkene har: Samme trebord med samme stativ for de ulike produktene, samme spiraltrapp, samme reklameskilt og personalet har samme blå trøyer og navnebrikker rundt halsen.

- Men noe føltes galt. Trappene var dårlig laget. Veggene hadde ikke blitt malt ordentlig. Apple skriver aldri "Apple Store" på skiltene sine - de henger bare opp et lysende skilt med ikoniske frukten, skriver BirdAbroad.

Produktene så tilsynelatende ekte ut. Og til og med butikkpersonalet i butikken som bloggeren gikk rundt i trodde at de jobbet for Apple. Og rett rundt hjørnet for den første piratkopierte butikken, lå to andre Apple Store-kopier.

- En nydelig rip off! skriver bloggeren.

Apple er riktignok i ferd med å utvide i Kina, men hittil har de bare åpnet et fåtall butikker i Beijing og Shanghai. Selskapet har imidlertid store planer om å åpne en rekke nye - ekte - butikker i løpet av året.

New York Times-journalist Nick Bilton skriver at han så en lignende kopi i Quito i Ecuador i fjor, ifølge PC World USA.

I Norge finnes det ingen offisielle Apple Store-butikker.


Les om:

It Bransjen