Netapp åpner kanalen

Netapp åpner kanalen

Netapp har lansert et nytt partnerprogram og åpner salgskanalen for nye typer partnere.

Netapp har lansert et nytt partnerprogram. Målet er å gjøre det enklere å jobbe med lagringsprodusenten.

Først og fremst utvides programmet nå til å omfatte alle Netapps partnere, fra tradisjonelle forhandlere til systemintegratører, OEM-partnere, vertikale partnere og tjenestetilbydere.

- Vi åpner nå partnerprogrammet for mer utradisjonelle partnere. Det kan være systemintegratører, partnere i spesielle områder eller hostingselskaper, sier Thomas Jensen, nordisk kanalansvarlig for Netapp.

Ikke lenger VIP

Samtidig har selskapet endret navn på programmet fra VIP, som sto for Very Important Partner, til bare Netapp Partner Program.

Mens det gamle programmet var delt inn nivåene Silver, Gold og Platinum og begrenset tilgangen på ulik informasjon for de ulike nivåene, får nå alle partnere tilgang på det samme materialet gjennom den nye partnerportalen.

- Vi konsoliderer alle de forskjellige portalene vi har hatt til nå for å gi lett tilgang på på informasjon. Salgsinformasjon, teknisk informasjon, markedsføringsmidler og opplæring er nå tilgjengelig for alle, sier Jensen.

Netapp Field Portal erstatter Partnercenter og gir blant annet partnerne muligheten til å spore hvilken informasjon som sendes direkte til kundene. Det er den samme portalen Netapp bruker internt og er bygget slik at partnerne selv kan velge funksjonene de ønsker å bruke.

Enklere kampanjer

En annen nyhet er Campaign Express, et eget verktøy laget for for å utforme og distribuere tilpassede kampanjer og markedsaktiviteter. Meningen er ifølge Jensen å gjøre det raskere for partnerne å gjennomføre ideene de har.

- Ofte har folk mange ideer, men det kan være vanskelig vanskelig å få dem ut i livet. Nå kan de enkelt klikke seg gjennom til en kampanje på en produktserie i et segment, kanskje med oppfølging av kunden, så får partneren opp en pris og kampanjen blir registrert, sier han.

Netapp har også oppdatert sitt Get Successful-program med muligheter for videoer for å hjelpe partnere som ikke kan delta fysisk på kurs og arbeidsgrupper med sertifiseringer.

LES OGSÅ: EMC til kamp mot Netapp

Les om:

It Bransjen