Netcom-folket vil ha Android

Netcom-folket vil ha Android

I Netcom er det ingen tvil om hvem som ble markedsvinner i sommer.

Nær halvparten av solgte smarttelefoner på verdensbasis kjører mobilplattformen Android.

Hos Netcom er det mye som tyder på at trenden er kommet lenger i Norge.

I juli var totalt 60 prosent av alle smarttelefoner som ble solgt gjennom NetCom Shops 55 butikker, på Netcom.no eller gjennom Netcoms kundesenter basert på Android.

- 60 prosent svarer til markedsandel operativsystem, men det samsvarer ikke nødvendigvis med antall solgte telefoner, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom til IT-Bransjen og viser til listen over julis ti mest solgte smarttelefoner.

På topps ligger fortsatt Iphone 4 med operativsystemet Ios. På sjuendeplass finner vi Nokias N8 med operativsystemet Symbian, men de åtte andre plassene på listen okkuperes av smarttelefoner basert på android.

Sju leverandører

Vederhus er ikke overrasket over at Android fosser frem men over antall tilbydere.

- Det er litt overaskende tall når vi totalt finner syv ulike smartprodusenterpå listen. Det betyr at der er virksom konkurranse i smartmarkedet, med god bredde i antall tilbydere og kraftig vekst, forteller han.

Det er to nykommere på listen som har vunnet terreng i markedet denne sommeren.

- Det er svært interessant å følge Androids utvikling, der utbredelsen stiger i takt med at nykommere på det norske markedet som LG og ZTE vinner terreng, sier NetComs produkt- og tjenestesjef for privatmarkedet, Lars Ryen Mill i en pressemelding.

Smarttelefonene LG Optimus 2X og ZTE Blade havner på tredje og fjerdeplass i oversikten.

Statistikken viser at andelen solgte smarttelefoner i Netcom har økt med 12 prosent siden april. Da var 46 prosent av de solgte smarttelefonene basert på Android.

Telenor tror på Nokia

Dagens Næringsliv skrev i går at det er Samsung Galaxy S2 som toppet salget i Telenors butikker juli i år, etterfult av Iphone 4. På tredje ligger Nokia N8, og Telenor har stor tro på Nokia i tiden som kommer.

Særlig når N9 lanseres, Telenor har ifølge DN bestilt et så stort antall av denne at Netcom vil slite med å få tak i den.

- Telenor har en stor kundemassei Norge med Nokia-telefoner. Vi har stor tro på den nye plattformen og operativsystemet. Telenor tror denne telefonen kan få Nokia på banen igjen på smarttelefonmarkedet, sier Telenors informasjonssjef Per Aril Meling til DN.

It Bransjen