Nettbutikker tror på julerekord

Nettbutikker tror på julerekord

Nesten ni av ti nordmenn vil kjøpe julegaver på nett i år, tror Mpx.

76 prosent handlet julegaver på internett i fjor, mens 87,5 prosent vil gjøre juleinnkjøp på internett ukene før julaften i år. Dermed er det duket for ny rekord i julehandel på nettet, ifølge en ny undersøkelse fra landets nest største nettbutikk, Mpx.no.

40 prosent oppgir lavere priser på nett enn i butikk, som hovedmotivasjon for sine nettkjøp. Julegave-undersøkelsen Mpx Monitor er gjennomført blant 1100 nettkunder for å avdekke kjøpsplaner for julehandelen.

- Nettbutikkenes andel av julehandelen øker for hvert år. Med den økningen som undersøkelsen bærer bud om, kan det tyde på at landets mest populære nettbutikker vil kunne oppleve nok en hyggelig økning i forhold til fjoråret, sier daglig leder Stian Gabrielsen i nettbutikken Mpx.no, landets nest største nettbutikk innenfor data og forbrukerelektronikk.

Ifølge Mpx Monitor handler 77 prosent av norske nettkunder i norske nettbutikker, hovedsakelig på grunn av trygghet, enkelhet og forbrukerbeskyttelsen som den norske Forbrukerkjøpsloven gir. Deretter følger handleturer i nettbutikker i Europa og USA.

- Juleaften i fjor var, symbolsk nok, bunnen for den norske kronen. Den siste tiden har den norske kronen styrket seg voldsomt mot pund, euro, dollar og sveitsiske franc. Det betyr antagelig at lysten til også å handle julegaver i utenlandske nettbutikker er litt større i år enn i fjor, sier Gabrielsen.

Tre av fire skal bruke like mye eller mer penger på gaver enn de gjorde i fjor, og hver tredje kunde skal handle flere gaver på nettet. Tendensen viser også litt dyrere gaver under treet i år enn i fjor.

Her er nettkundenes ”Topp 10” handleliste for julegaver i år:

  1. Forbrukerelektronikk
  2. Spill
  3. Datautstyr
  4. Foto/video
  5. Klær
  6. Leker
  7. Sportsutstyr
  8. Reiser
  9. Annet
  10. Kjøkkenutstyr

Les om:

It Bransjen