Nokia får nytt design

Nokia får nytt design

Kanskje er det en ny og bedre start selskapet håper på når de nå kunngjør at de forandrer skrifttypen på sitt design.

Det er ingen hemmelighet at Nokia har slitt etter at de lanserte smarttelefoner med sitt egenutviklede operativsystem Symbian.

- Oser fremgang

I håp om å snu den negative trenden inngikk Nokia et strategisk samarbeid med Microsoft om smarttelefoner basert på Windows operativsystem Windows Phone 7.

Nå utvider de altså strategien med en ny skrifttype som skal være med på å lokke kundene tilbake.

- Vi kommer med en ny skrifttype som er enklere og sterkere enn tidligere. Den heter Nokia Pure og vi liker den veldig godt. Ikke bare ser den enkel og ren ut, men den oser av fremgang, skriver Nokia i sin blogg.

Nokias nye grafiske profil er ventet i løpet av 2011.

Brennende plattform

Nokia har opplevd et enormt press etter at konkurentene har tatt store innhygg i selskapets markedsandel. Nokias toppsjef Stephen Elop har selv sagt at selskapet må gjøre betydelige endringer.

- Vi står på en brennende plattform. Det er ikke snakk om bare en eksplosjon, det er brennhett på alle kanter, skrev Elop i et notat som lekket til mediene tidligere i år.

Ifølge undersøkelser fra Gartner hadde Nokia i 2008 en markedsandel på 40 prosent av verdens mobilsalg. I februar i år hadde den falt til 28,9 prosent.

Les om:

It Bransjen