Nordisk AMD-avtale til Dustin

Nordisk AMD-avtale til Dustin

Dustin tror statusen som eneste nordiske AMD Elite-forhandler vil gi vekst i Norge og Danmark.

I fjor høst lanserte AMD sitt nye Fusion Partner Program.

Nylig annonserte selskapet at partnerprogrammet utvides fra å bare gjelde komponentsalg til også å omfatte selskapets kommersielle salgskanal og programvarepartnere. Bakgrunnen er at produsenten ønsker å skape et tettere samarbeid med forhandlerpartnerne for å øke salget mot små og mellomstore bedrifter.

Blant de første europeiske kanalpartnerne i det oppdaterte programmet med Elite-status for kommersielt salg til bedriftskunder er svenske Dustin, som etablerte seg i Norge i fjor.

- Enn så lenge er vi alene om en slik avtale i Norden, og for oss innebærer det en anerkjennelse av vårt kompetansenivå og samarbeidsevne. Utmerkelsen betyr mye, ikke bare for kommunikasjonen ut til våre kunder men også internt, sier Dustins markedssjef Stefan von Stein.

Bygger på salgsvolum

Fusion-programmet er delt i to deler. Den ene retter seg mot forhandlerpartnere som selger AMD-baserte systemer til kunder i privat og offentlig sektor, mens den andre er rettet mot programvareselskaper som utvikler løsninger basert på AMDs teknologi.

Alle partnerne som deltar i programmet vil også kategoriseres enten som Elite-, Premier- eller Select-partner.

- Tidligere hadde vi omtrent flere partnerprogram enn det fantes typer av partnere, sier Leif Nordlund, nordisk ansvarlig for forretningsutvikling i AMD.

- Vi nå samlet disse programmer under en paraply, der hvert program skal være mer skreddersydd til den enkelte partner. I dag har vi valgt å gjøre dem til en type partner der vi samarbeider om salget av alle slags teknologier til smb. Det er mye fokus på servere og pc-er fra leverandører som HP og Dell.

Gjennom samarbeidet får Dustin tilgang på kampanjepriser på viktige produkter og teknologier.

- Dustin er unike ettersom de kommer fra logistikksiden, men samtidig er kundevennlige. De har også et løsningssenter for å hjelpe kunder med konfigurering og problemstillinger, sier Nordlund.

- Samarbeidet bygger på salgsvolum, noe Dustin er dyktige på, og derfor tror vi dette vil fungere veldig bra her i Norden.

- Styrker Dustin

Stefan von Stein mener samarbeidet med AMD vil bidra til å styrke Dustins merkevare utenfor Sverige.

- I Sverige er vi store, men ikke i Danmark og Norge. Når man går inn på et nytt marked er det viktig med sånne utmerkelser. Dette er en viktig avtale for oss som vi kommer til å benytte aktivt i markedsføringen, sier han.

- Nå har vi både Dustin Home og Dustin Business lansert i Norge. Med denne avtalen har vi iverksatt flere lanseringskampanjer, og satser på å bli mer synlige innen kort tid.

Fra tidligere har Komplett Elite-status i den opprinnelige komponentdelen av Fusion-programmet. Leif Nordlund i AMD forteller at selskapet så langt ikke har fastsatt hvor mange partnere de er ute etter i Norden.

- Det kommer flere til etterhvert. Men her vil vi heller utvikle samarbeidet veldig intimt med noen få. Denne partnerstatusen skal være ganske unik, sier han.

It Bransjen