Nordmenn strømmer til Cannes

Nordmenn strømmer til Cannes

Strømstans, uvær og nettproblemer stanser ikke it-guruene i Gartner Symposium.

Gartner Symposium i Cannes, som åpnet registreringen av deltakere mandag, har anslagsvis samlet i overkant av 2000 deltakere fra stort sett den europeiske ikt-bransjen.

Det var blåmandag i symposiets vertsby i går. Ikke bare forsvant all strøm langs hele kystlinja fra Cannes til Nice i flere timer, men butikkene måtte stenge og politiet måtte manuelt dirigere trafikken, i tillegg til at det høljet ned i vanvittige mengder.

Holdt tidsskjema

Men alt dette til tross: Gartner Symposium holdt seg i rute, og den stimlende mengden med folk i sorte dresser som hadde summet rundt bygget lenge før åpningstiden, fikk som planlagt startet registreringen klokka 12.

Mens kafeene i området slet med å tilberede espresso, var det nemlig strøm på Symposium-lokalet Palais du Festival som er utstyrt med egen strømgenerator.

- Var dette flaks eller visste dere om denne generatoren?

- Hehe, jeg vil anta at våre tekniske stab visste om den, svarer visekommunikasjonsdirektør C. Andrew Spender med et visst glimt i øyet.

Mange foredrag

Selskapet han jobber for vil denne uken sørge for mer enn 200 presentasjoner innen temaer som omhandler alt fra sikkerhet i de abstrakte skyene (cloud computing) til fysisk analyse av innmaten i Acer EEE.

Alle foredragene er delt inn i forskjellige tema, og deltakerne må virkelig prioritere knallhardt siden mange foredrag foregår på samme tidspunkt.

I tillegg vil mer enn 40 ustillere på den relaterte messa Itxpro vise frem sine ”banebrytende teknologiske innovasjoner”. For eksempel vil Vmware her vise frem sin ferskeste virtualiseringsprogramvare.

Til stede

Det er mange nordiske deltakere til stede på konferansen. Konkret hvor mange nordiske, og hvor mange av disse igjen som er norske, var ikke mulig å få rede på mandag ettermiddag, på grunn av presseavdelingens internettproblemer, som sies å være et resultat av strømproblemene.

Men skal man dømme ut fra den nordiske minglekvelden som ble arrangert mandag og som fylte en hel bar, stemmer det at det er en god prosentandel nordiske. En kjapp runde i lokalet bekrefter at selskaper som blant annet Telenor, EDB og Ericsson har tatt turen.

Nåtiden og fremtiden

Computerworld har også tatt turen, og vil daglig rapportere fra arrangementet.

Åpningstalen tirsdag er ment å gi et generelt overblikk over industrien og fortelle om hvordan 2009 blir seende ut.

Hvis du er på Gartner Symposium og ønsker å komme i tale med journalisten på stedet, kan du sende en e-post til leif.kirknes(at)idg.no.

Les om:

It Bransjen