Norge faller på it-rangering

Norge faller på it-rangering

Norden i verdenstoppen på bruk av teknologi, men Norge stagnerer.

Analyseselskapet til The Economist, Economist Intelligence Unit, gjør sammen med IBM en årlig vurdering av lands evne til å ta i bruk it for å fremme effektivitet.

Ut fra seks kategorier vurderer undersøkelsen kvaliteten på it-infrastruktur og utnyttelse av it til fordel for virksomheter, myndigheter og forbrukere, og rangerer landene etter it-modenhet (e-readiness), skriver IBM i pressemelding.

Det positve er at de nordiske landene er alle rangert blant de seks beste i undersøkelse hvor man har sett på 70 land.

Det negative er at Norge faller fra en fjerdeplass til sjette og kommer dermed nederst blant de nordiske landene.

Svenskene på topp

Fjorårets vinner Danmark, har i år blitt slått av Sverige. Sverige tar førsteplass i rangeringen og Danmark er nummer to. Finland avanserer hele seks plasser fra 10. plass i 2009 til en fjerdeplass. Det skyldes hovedsakelig at bruken av nettjenester har blitt betydelig forbedret siden i fjor, heter det i meldingen.

Norge er altså nede på sjetteplass. På en skala fra 1-10 hadde Norge totalt 8,62 poeng i fjor, og sank til 8,24 i årets undersøkelse. USA og Nederland besitter henholdsvis tredje- og femteplassen.

– Norge er blant verdens beste land til å utnytte ikt slik at det kommer virksomheter, innbyggere og myndigheter til gode. Årets undersøkelse indikerer en liten tilbakegang. Som i tidligere år er det innen innovasjon vi faller noe tilbake. Det er mulig for Norge å klatre flere hakk på skalaen ved å ha smarte ikt-løsninger høyt på dagsorden. På denne måten kan man sikre større konkurransekraft, sier administrerende direktør Morten Thorkildsen i IBM i Norge i pressemeldingen.

Vil du vite mer om undersøkelsen kan du lese den her.

It Bransjen